Sergio Perez najbrži na kišnom prvom slobodnom treningu u Monzi

Sergio Perez je postavio najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga u Italiji. Drugo vrijeme postavio je Kimi Raikkonen, dok je treći bio Esteban Ocon.

Četvrti najbrži bio je Brendon Hartley. Slijede ga Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Max Verstapen i Carlos Sainz. Krug najbrže desetorice zaključili su Nico Hulkenberg i Valtteri Bottas.

Trening je obilježila kiša čiji se intenzitet sve više smanjivao, dok se na kraju treninga staza u Monzi gotovo potpuno osušila. U nastavku vikenda se očekuju više temperature, bez naznaka kiše.

Drugi slobodni trening na rasporedu je danas u 15:00 sati.

Tijek treninga:

Počeo je prvi slobodni trening u Monzi. Iako je jučer bilo sunčano uz vrlo visoku temperaturu, danas je staza natopljena, a temperatura se značajno spustila. Izvještaji su govorili o smanjenju intenziteta kiše prije početka treninga, no sada je opet pojačala.

Svega minutu nakon početka treninga Daniel Ricciardo se zaustavlja na stazi. Podsjećamo, Australac koristi Renaultovu specifikaciju C, koju uz bolje performanse karakterizira i manja pouzdanost. Unatoč problemima, Ricciardo se ipak uspio vratiti u box.

Otmar Szafnauer je izjavio da ne očekuje puno događanja tijekom prvog treninga jer se u ostatku vikenda ne očekuje kiša.

Nico Hulkenberg smatra da se uvjeti na stazu popravljaju, prvi postavlja vrijeme na intermediate gumama.

Nakon prvotnih problema Ricciardo se vraća na stazu, za sad nema naznaka novih komplikacija.

Max Verstappen je pri izlasku iz Parabolice izgubio kontrolu nad bolidom. Nizozemac smiruje situaciju, kaže da je riječ samo o malom proklizavanju. Njegov momčadski kolega također koristi alternativne trkaće linije.

Lewis Hamilton postavlja najbrže vrijeme, 1:36,8 za Britanca. Sebastian Vettel više ne izlazi na stazu, a mehaničari rade na njegovom bolidu.

Čini se da je ovo kraj prvog treninga za Vettela. Mehaničari ugrađuju novi mjenjač na njegov bolid, no to neće rezultirati kaznom.

Staza se počela sve više sušiti, vozači su počeli tražiti mokre dijelove staze kako bi ohladili gume. Max Verstappen je preuzeo vodstvo,a slijedi ga Carlos Sainz i Nico Hulkenberg.

Brendon Hartley preuzima vodstvo, no Sergio Perez na kraju ipak postiže najbrže vrijeme treninga.

Related Posts