Hamilton prvi na kvalifikacijama u Belgiji!

Na utrci u Belgiji, Lewis Hamilton će startati sa prvog mjesta, dok će Sebastian Vettel startati kao drugi. Najveće iznanađenje je treće mjesto koje je pripalo Estebanu Oconu.

Sa četvrtog mjesta će startati njegov momčadski kolega Sergio Perez, a sa petog Romain Grosjean. Od Kimija Raikkonena se očekivalo više nakon odličnih rezultata slobodnih treninga i sa prve dvije runde kvalifikacija, ali na kraju će startati sa šestog mjesta.

Sedmo i osmo mjesto dijele Max Verstappen i Daniel Ricciardo, a slijede ih Kevin Magnussen i Valtteri Bottas.

Tijek kvalifikacija:

Q1

Prvi na stazi su izašli Grosjean i Gasly. Vettel, Raikkonen i Hamilton su izašli sa soft , dok je dvojac iz Reb Bulla na supersoft komponentama.

Činilo se kako će Hamilton zauzet treće najbrže vrijeme, ali je ipak Verstappenu to pošlo za rukom. Britanac je dalje poboljšavao sektore, ali i dalje bezuspješno.

Krajem prve runde, Hassovi vozači su promijenili svoje gume na supersoft kako bi postigli što bolji rezultat za Q2, a Sainz se preko radija žalio kako nema gripa.

Najbrže vrijeme je postavio Raikkonen, a za petama su mu Mercedesovi vozači i Vettel.

Redoslijed: Raikkonen, Bottas, Hamilton, Vettel, Verstappen, Grosjean, Ricciardo, Leclerc, Magnussen, Ericsson, Ocon, Perez, Hulkenberg, Hartley i Gasly.

Eliminirani: Sainz, Alonso, Sirotkin, Stroll i Vandoorne.

Q2

Raikkonen i Hamilton su otvorili drugu rundu kvalifikacija, a Britanac je odmah preko radija javio kako osjeća vibracije na gumama.

Ferrari i Mercedes su i dalje na supersoft gumama.

Vettel je najbrži u prvom sektoru, a Britanac u drugom, ali svejedno Raikkonen i dalje drži najbrže vrijeme. Red Bullovi vozači su odmah iza dvojice najvećih rivala.

Magnussen i Grosjean drže solidno šesto i sedmo mjesto još iz prve runde.

Raikkonen ne staje, postavlja rekord staze.

Na samom kraju Q2, Brendon Hartely se izvrtio na stazi i tako izgubio svoju šansu za Q3.

Redoslijed: Vettel, Raikkonen, Hamilton, Bottas, Verstappen, Perez, Grosjean, Ricciardo, Ocon, Magnussen.

Eliminirani: Gasly, Hartley, Leclerc, Ericcson i Hulkenberg.

Q3

Vozače je u trećoj rundi kvalifikacija dočekla kiša. Prva “žrtva” je bio Bottas koji se okrenuo u zavoju.

Perez i Ricciardo su imali problema sa zadržavanjem na stazi.

Ubrzo se većina vratila u garaže, ali ne i Red Bullovi vozači koji su dijelili prva dva najbrža vremena. Raikkonen je imao problema sa kontroliranjem bolida, ali je uspio vratiti svoje prvo mjesto.

Ni Hamilton nije mogao protiv kiše.

Do kraja kvalifikacija je bilo neizvjesno tko će zauzeti koje mjesto. Najviše su iznenadili Ocon i Perez koji će sutra startati sa trećeg i četvrtog mjesta.

 

24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
klepesina

A gdje vam je SC odma posle starta cim se udes desio Charlie i Fia mamu vam mafijsku

FerrariHR

Tek kad izađe na stazu i formira se kolona pretjecanje je zabranjeno. Do tada je dopusteno pogotovo jer u ovoj današnjoj situaciji je krug tek počeo i nema veze jer moraju napravit čitav krug da bi došli do safety cara.

gogo

Association/PIXSELL STARTNI RED, 1. RED: Lewis Hamilton (VB/Mercedes) Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) 2. RED: Esteban Ocon (Fra/Racing Point Force India-Mercedes) Sergio Perez (Mek/Racing Point Force India-Mercedes) 3. RED: Romain Grosjean (Fra/Haas-Ferrari) Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari) 4. RED: Max Verstappen (Niz/Red Bull-Renault) Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-Renault) 5. RED: Kevin Magnussen (Dan/Haas-Ferrari) Pierre Gasly (Fra/Toro Rosso-Honda) 6. RED: Brendon Hartley (NZ/Toro Rosso-Honda) Charles Leclerc (Mon/Sauber-Ferrari) 7. RED: Marcus Ericsson (Šve/Sauber-Ferrari) Carlos Sainz Jr (Špa/Renault) 8. RED: Fernando Alonso (Špa/McLaren-Renault) Sergej Sirotkin (Rus/Williams-Mercedes) 9. RED: Lance Stroll (Kan/Williams-Mercedes) Stoffel Vandoorne (Bel/McLaren-Renault) 10. RED: Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) Nico Huelkenberg (Njem/Renault) Nije mi jasno kako naši administratori… Read more »

Panzer

L. H. isprobavao i pipkao dva kruga šta se može a šta ne može i onda sastavio za pole!

Mike-ferrari

Upravo tako
Dugacak je krug ipak 7km pa je morao vise istrazivati
Sacuvao je gume jer je odustajao od kruga
Ugl Mercedes i Hamilton neuhvatljivi po kisi
Svaka cast

MS791

Vec nije dugo godina kisa tako puno puta posijala uzbudenja koja kisa donosi, sto u u subotu sto nedjelju

ZX10R

Čestitke luji na prvom mjestu,ali mora se priznati da je imao i sreče jer se staza počela sušiti a više nije bilo vremena da bilo tko odveze krug,tako da je ovaj puta sreča bila na strani luisa ,što nimalo ne umanjuje njegovo prvo mjesto
Sutra bi moglo biti zanimljivo, još ako bude kiše super

teo_S

Vettel je bio iza Luje u svom brzom krugu. O kakvoj sreci pricas?

Dani

Klasika. Kada Lewis odveze fenomenelan krug ili utrku, to je do sreće. Kada netko od konkurenata to napravi, onda je fenomenalna vožnja. Već viđeno bezbroj puta.

modesto

dabogda kiša sutra padala i da bude razbijanja i da ocon dobije dosadili su mi uvijek isti na postolju

Worf

covjek je doktor znanosti u kisnoj voznji, to vise ni onaj crveni portal nemoze poreci……….zanimljivo je to, kako smo nekad ko indijanci prizivali kisu, da f1 bude jos ludja i napetija, i zato sto se bas na kisi vidi ko je od cega……….a sada je kisa “sreca” za mercedes………….a pa moji tifosi, nabavite vozaca koji zna vozit po kisi, sto drugo vise reci? izgledalo je ko da kimi ima brzinu, ali nisu ga slali natrag na stazu iz meni nepoznatog razloga a vettel, mislim da ni najzesci govornici vise nemogu smisliti izlike……..po kisi je klasa ispod lewisa i to je… Read more »

Dani

Baš to. Slušao sam Blažička i Novaka kako mole Boga da ne padne kiša, da tobože ne uništi kvalifikacije. pazi zi zog licemjerja. A kada je Lewis dominirao , onda su prizivali neki kvar na njegovom bolidu radi ” zanimljivosti prvenstva”. Koji licemjeri i neprofesionalci.

west 44

Jesi čuo smrada Novaka na kraju kad je rekao kako nije siguran znali L.H. pričati francuski i njemački (osvrčući se na Vettelov razgovor s Oconom na francuskom)-e pa ne mora znati ni jedan ni drugi ali zato zna vozit po kiši!!!

PavleF1

Ovo je čisti primjer gdje vozač donese prevagu.. Ferrari je kao bolid nešto brži, ali Hamilton to svojim vozačkim kvalitetama nadoknađuje i nadam se da će osvojiti naslov zato što ga apsolutno zaslužuje..
Po meni nije bilo pravde od 2010-2013, gdje nas je Fernando oduševljavao svojim majstorskim vožnjama, a naslove je kupio Vettel ni kriv ni dužan što se kaže, nadam se da će se to od sad promjeniti i da će naslov uzeti onaj koji ga to stvarno i zaslužuje..
Skidam kapu prvače!

Huka

Ferrari brzi u sektorima 1 i 3 brzi sektori
Mercedes u 2 aerodinamika 🙂 bice teska trka ako mercedes pobjedi bice zbog Hamiltona. Samo da prezivi start i onaj pravac usrani jer Ferrari puno bolji u prvim krugovima. Na moju zalost Ferrari trenutno ima brzi bolid. . . 🙁

Navijac

Najbolje da imamo samo zavoje, kao Monaco, ali tada se bunimo jer nema pretjecanje, hmmm

mika.KA

koji kralj!!
svaka cast lujo!
uhh bit ce sutra odlicna utrka.

F12013

Kao i obično Hamilton. Čim je kiša pala. Šteta zbog Kimija, valjda je bio kvar. Inače vjerujem da bi bio bliži Lewisu nego što je Seb.
Sutra očekivati najgore, to je najbolja strategija kad navijaš za Ferrari. Možda i iznenade.
Pozdrav svim navijačima Ferrarija. Frustracije se pomalo bildaju, a bolid najjači na gridu. To boli najviše.
Seb ako sutra izgubi mislim da se može skoro i pozdraviti s prvenstvom. To bi bilo 31 bod zaostatka. Tužno je to s ovakvim bolidom.
Nek im ne padne na pamet usrat nešta sutra.
Barem kolko vidim neće biti kiše.

Berislav

Kimi nije imao više goriva.

mcstrela

Koji smradovi ovi u Ferrariju,Kimi bolje vozi a stalno ga zrtvuju,zato ce da puknu!

Mike-ferrari

I jos ce naravno sebe sjebati za konstruktorski dio
Kimi je imao brzinu staza mu odgovara mislim kako bi i Hamstu skinuo da je odvezao do kraja tj da je imao goriva
Hamilton odlicno cak mu pomogao onaj krug sta je zeznio da sacuva gume za posljednji krug

west 44

Jebiga kako god,majstor je majstor,šta je je!!!

FerrariHR

Čestitke Lewisu na strašnom krugu. Kiša ove sezone donosi puno sranja Ferrariju. Glavu gore, ništa još nije izgubljeno. Sutra je novi dan. Bravo za Force Indiju.

dadoMKCG

44 = Mr. Prof. Dr.

Related Posts