Ricciardo se nada kišnoj VN Francuske

Red Bull je za VN Francuske pripremio različite strategije za svoje vozače. Bolid Daniela Ricciarda ima veći downforce, dok njegov momčadski kolega Max Verstappen ima manji. Zato će za Australca biti ključna vremenska prognoza koja će utjecati na njegovu vožnju.

“Mora biti mokra staza ali ako bude hladno, to će biti najgori scenarij za mene. Na mokroj stazi, zadnje gume duže traju i imat ću više podupravljanja. Lakše ću obaviti jedan odlazak u boks s ultra soft gumama.”

“Ako bude suho vrijeme, trebalo bi biti jako vruće da se gume više troše pa s malo većim downforceom bi moglo biti dobro. Idealni uvjeti bi bili oni s treninga ali nikako s kvalifikacija.”

Red Bullovi vozači su se kvalificirali na četvrtom i petom mjestu, a Ricciardo je imao zaostatak od 0.190 sekunde iza Verstappena. Australac vjeruje da ima lošiji rezultat zbog drugačijih postavka od svog momčadskog kolege.

“Na kvalifikacijama smo imali različite razine downforcea. Na treninzima se činilo kao da imamo jednake razine ali ispostavilo se da je na ovoj stazi bolje s nižom. Pripremili smo te postavke za treći trening ali nismo ih imali prilike testirati zbog lošeg vremena. Riskirali smo s time na kvalifikacijama i ispostavilo se kao dobro rješenje.”

“U Q1 koristili smo više prednjeg krila i još uvijek smo imali podupravljanja. Bili smo sporiji na ravnim dijelovima ali nismo mogli naći ravnotežu da to popravimo.”

“Ako imaš podupravljanja, znaš da možeš napraviti i druge stvari s bolidom, ali na kvalifikacijama, ruke su mi bile vezane. Bilo je teže od očekivanog,” rekao je Ricciardo.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
given2drive

Sunčano i oko 25°C na startu…

iceman1134

I kakvo je vrijeme danas? Zna li netko?

Related Posts