Kubica u potrazi za novom momčadi

Uoči Velike nagrade Austrije, Williamsov Robert Kubica je ponovno otvorio temu svoje budućnosti u Formuli 1. Poljski vozač ove godine uglavnom “sakuplja mrvice” i povremeno se pojavi na slobodnim treninzima. No, apetiti su veliki te se Kubica neće zadovoljiti trenutnim statusom. Pogotovo kada se zna kako mu je momčad ove godine česti gost na kraju poretka.

Pričajući o momčadi u kojoj trenutno vozi, bivši vozač BMW -a i Renaulta govori o teškim danima kroz koje prolazi Williams

“Ako kažem kako smo učinili korak prema naprijed, tako ćete i napisati. No, istina je kako taj korak nije napravljen,” objašnjava Kubica.

Govoreći o svojim planovima, Kubica naglašava kako nije promijenio svoj stav od prošle godine. I dalje je u potrazi za momčadi koja bi mu dala vozačko mjesto za nastup u utrkama nedjeljom.

“Situacija se nije baš promijenila od prošle godine.”

“Očekuje me mnogo pregovaranja, makar se trenutno ne želim time baviti. Vozači s najviših pozicija se trenutno bore za produženje ugovora. Pišite o njima umjesto o meni.”

“Moj temeljni cilj je voziti sljedeće godine,” zaključuje Kubica.

Mercedesov direktor Toto Wolff se također osvrnuo na stanje u momčadi Kubice te zaključio ono što je većini ljudi jasno: Stanje u Williamsu je otužno.

“Vožnja njihovog bolida je iznimno zahtjevna. To se jasno vidi kada kamera na bolidu pokazuje vozače. Nažalost po njih, poboljšanja se ne mogu postići preko noći,” rekao je Wolff.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mika.KA

prizeljkujem mu sauber-alfu.
savrsen bolid za njega (ako kimi ne uleti tamo)

modesto

wilams je dno dna

Related Posts