Ricciardo: F1 bi trebao saslušati i naša mišljenja

Vozač Red Bulla, Daniel Ricciardo, misli da bi se vlasnici Formule 1 trebali konzultirati s vozačima prije nego što donesu važne odluke o novim pravilima.

Tijekom vikenda u Španjolskoj Liberty Media predstavila je pojednostavljena pravila o aerodinamici za 2019. godinu kako bi vozači mogli više pretjecati, a samim time i više se boriti za bolja mjesta u poretku.

S tom odlukom se nije složio Sebastian Vettel, jer tvrdi da bi bilo smiješno uvesti sporije bolide sljedeće sezone, a nedavno su htjeli da budu što brži. Također, misli da bi trebali uzeti u obzir i mišljenje vozača prije bilo kakvih odluka, a njegovo mišljenje dijeli i Ricciardo.

“Slažem se s Vettelom. Nemam pojma što su promijenili. Načuo sam samo da se radi o promjenama u aerodinamici. Ne pokušavam biti smiješan, ali stvarno ne znam što rade niti što su odlučili ili promijenili. Mislim da bi bilo u redu od njih da nas pitaju ako se možemo i mi uključiti.”

“Mi bismo trebali biti uključeni u donošenju odluka jer smo mi ti koji vozimo. Nismo inženjeri ali mi znamo najbolje kako se bolid ponaša dok smo u njemu. Barem bi trebali saslušati naše mišljenje,” smatra Australac.

Iako se ponekad momčadi i njihovi vozači ne slažu oko nekih promjena, Australac misli da vlasnici propuštaju vrijedne informacije od vozača.

“Neki se vozači mogu složiti s promjenama ali se njihove momčadi ne slažu s njima, a to onda postaje problem. Ali svejedno mislim da bi se i nas trebalo pitati za mišljenje,” komentirao je Red Bullov vozač.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Worf

ja sam isto uoci sezone 2017, govorio da je nama gledateljima potpuno svejedno idu li oni 1:35 ili 1:40 po krugu. to se ne vidi. niti pridonosi kvaliteti. v10 auti iz 2000ih su bili strasno brzi, a utrke procesije. ko neke gay parade. auti svih nijansi duge se krstarili jedan iza drugog cijelu utrku. nije valjalo onda, pa logicno nevalja ni sad bitne su borbe kotac uz kotac, pretjecanja, adrenalin. to se vidi i osjeti. zbog toga gledas oni jednostavno odbijaju skrojiti aero pravila koja omogucuju autima blisku borbu, kao neke sigurnosti radi. i nema pretjecanja ako nisi bar 2s… Read more »

Pratiteljcro

Potpis ko kuca!!

Desmosedici

Ovakvi bolidi se ne mogu pratiti na malim udaljenostima i tu neće pomoći nikakva modifikacija prednjeg i zadnjeg krila. Trebaju mnogo veće promjene na aerodinamici. Sjećam se “ground efect” bolida koji su po tom pitanju bili jako dobri. Zadnja generacija 1982.g.čak nije imala prednje krilo na većini utrka. Znam, imali su oni i svojih mana , pa su ukinuti. Znači, inžinjeri bi trebali smislit neki koncept da se bolidi mogu pratit i pretjecat, a da to bude prihvatljivo i izvedivo.

Desmosedici

Mislim da je Marko rekao suvislo zašto je Mercedes bio za nova aerodinamična pravila. Mercedes je svakako planirao mijenjati koncept iliti dizajn bolida, jer mu je ovaj dizajn pri kraju radnog vijeka. Ferari i Red bull imaju svježiji dizajn i nisu ga namjeravali mijenjati nego samo nadograđivati. Ova nova pravila će ih poremetiti da će i oni morati opet nešto radikalnije mijenjati. To vam je to! Pozdrav i Teu S. Kad se o ovome priča ne treba nastupati kao navijač.

modesto

vratite v10

Desmosedici

Ne v 10, nego “Ferrari dodici cilindri vu” ili “Biemevu quatro cilindri turbo”. Hahaha!

Related Posts