FIA Ferrariju istražuje i raspodjelu energije?

Ferrari bi još jednom mogao pasti pod istragu FIA-e i to već idućeg vikenda kada se vozi VN Monaka.

SF71H bio je pod istragom i tijekom VN Španjolske. Ostatle momčadi kritizirale su Ferrari jer ispituje granice u kojima se pravilnik za 2018. godinu može interpretirati.

Ferrari je u Barceloni predstavio nove retrovizore montirane na halo zaštitu, ali zakrilca na retrovizorima nisu se svidjela konkurentima pa ih je FIA zabranila.

No, sada druge momčadi traže FIA-u da razjasni i kako Ferrari raspodjeljuje električnu snagu. Momčadi navodno sumnjaju da momčad iz Maranella periodično zaobilazi mjerne senzore kako bi dobila više od četiri megadžula dozvoljene snage.

Taj efekt može se postići samo namjernom manipulacijom električnog otpora i baterijske snage.

20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Priča se ovdje o pravilima, o njihovom tumačenju, kršenju, istragama kojekakvim i šta sve ne A za koga su ta ista pravila pisana i kome pogoduju već godinama? Pod čijim su pritiskom i inzistiranjem uvedeni hibridi baterije i ostale gluposti Jeli to legalno i sportski? Pa Mercedesu onda treba cijelu momčad i sve bolide i sve dijelove i sve ostalo od 2014 pa nadalje staviti pod istragu a skupa s njima i cijelu FIA-u i sve one koji su im pogodovali u svemu zadnjih godina i omogućili ovakav monopol s tom hibridnom tehnologijom, tokenima, gumama i dalje da ne nabrajam… Read more »

PedroDelaZonta

Tokeni nisu bili pljačka?Onaj osjecaj kad imas najbolji motor a drugima se “Sportski” dozvoljava tokom sezone nadogradnja na par – nepar (Kao u bivšoj državi za benzin).Pitam se koliko bi dominacija Mečke trajala da je bilo sve otvoreno po pitanju razvoja.

458Italia

Koja hrpa stručnjaka ej, ovom liku MSC nije nešto brz po krugu, da ne povjeruješ

Panzer

Osovina Ferrari-Schumacher-Max Mosley najveća mulja ga F1 svih vremena.

Mike-ferrari

Izostavio si Flavio briatore alonso ron denis renault red bull i naravno Meerrcedes

west 44

Poznata talijanska kuhinja!!!

George

Zar nije interpretacija pravila zapravo bit F1 ?
Pazi, nisam navijač nit Ferrarija nit Mercedesa, zapravo volim F1, ali tvoji komentari su jednostavno bedasti.

west 44

Znači po tvome svatko pravila može tumačit kako njemu odgovara i samim time je u pravu što onda dovodi u pitanje postojanje samih tih pravila. Ne znam čija su razmišljanja bedasta u ovom slučaju!!!

George

Ne znam od kada pratiš F1, i nije toliko bitno, ali sjeti se Benettona i skrivenog TC-a, 1993-94-95…. i to im je prošlo, Red Bullov prikriven TC tamo do 2013, uglavnom , svi su timovi premazani svim mastima,,, a to je zato što poimanje pravilnika uvijek ima mjesta za muljanje, šta misliš da Mercedes nije muljao posljednjih godina, ajmo reći one 3 pripremne godine za hibride, nisu samo muljanje, već sramotna prednost u odnosu na ostale momčadi……….ali to je F1, i zato je i pratimo, Vidiš, svi su oni vrhunski piloti, a najbolji stroj im daje i mogućnost ulova najboljeg… Read more »

George

a, da, zaboravih Mečkino spaljivanje ulja i dominaciju crnog zahvaljujući i do 80 ks više u kvalifikacijama, što reć,,,, ima više pole positiona od Schumachera….tssssss…. to je ponata njemačka kuhinja, zar ne, Folcika, i muljanje sa emisijama,,,,, eto toliko o talijanskoj kuhinji….
uvijek radije pašta pomidor, nego slatka njemačka salata, bljak.
Ako ništa talijane je potrebno poštivati zbog toga jer su jedina momčad koja je od početka na ovim prostorima, dok su svi u britaniji, a F1 je britanski sport, pa se pitam kome se zapravo pogoduje…..

Worf

ne razumijem sto ti je cudno sto ima vise polea od schumachera? to je kao nesto neprirodno ili…..sta? ako si bolji od njega, onda si su ti sigurno prsti u pekmezu. tako nekako ili? kako je schumacher nabijao pole statistiku? u ferrariju koji je bio 2 koplja ispred svih 5 godina zaredom.
kao da je schumacher bio nesto specijalno brz po krugu. tu su ayrton i lewis daleko bolji. michael je bio cisti racer. isto kao i alonso.
sto je pjesnik htio reci s ovim uplitanjem schumachera?
a usput, lewis ima brdo pole-a i prije ovih v6t.

west 44

Žorž povuci vodu!!!

FerrariHR

Zato i volim Ferrari. Vlastiti motor,šasija..od početka u F1. Nekako mi je to fascinantno iako je to nekome smijesno. Ferrari je F1 a F1 je Ferrari.

Mike-ferrari

Brao
Svaka cast dodaj i Renault mass dumper flavia rona denìsa i kradju ferrarievih dokumenata..

FerrariHR

George..Slažem se sa tobom od A do Ž.

r.u.m.

komplicirano suviše, treba im svima dozvolitit da naprave čudovišta od tih bolida i da izvuku sve do zadnjeg atoma uz 110kg benzina ili koliko več odluče i da puste protoke koliko god sve pa da vidimo vozače u čudovištima koja idu 400 na sat …

FerrariHR

Neke momčadi su se debelo uhvatile Ferrarija. Jesu li ove stalne prijave utemeljene ili nisu, pokazat će istraga.Pravila i služe tome da se u nekim tehničkim rješenjima zaobiđu, ali u granici dozvoljenog. Prvi sam za to da se svako kazni ko krši pravila na nepošten način. Ali sve su ovo čari F1 i dio natjecanja koje su jako zanimljive za čitati😀
Sve momčadi ovo rade i samo je pitanje kome se otkrije a kome ne.

George

dapače ili dapile, ali u pravu si 😀

FerrariHR

Dapatka😂😂

Related Posts