Favorizira li Red Bull Verstappena?

Prema gostima ovotjedne emisije Motorsport Show, Red Bullova neodlučnost za intervencijom prije sudara njihovih vozača sugerira momčadsku potporu Maxu Verstappenu nad Danielom Ricciardom. Podsjetimo, momčadski kolege su ‘spektakularno’ sami sebe eliminirali iz utrke nakon što je Ricciardo završio u Verstappenovom stražnjem dijelu bolida.

Prema gostima emisije, Alanu Gowu i Mattu Bishopu, Red Bullova pasivnost u micanju Verstappena s Ricciardovog puta podupire teoriju o Red Bullovoj preferenciji prema mladom Nizozemcu.

“Mislim da teorija ima smisla. I zato je Christian Horner, kojeg vrlo cijenim, bio tako rastrgan,” dodaje Bivši McLarenov direktor komunikacija Bishop. 

Verstappen i Ricciardo su ranije u utrci već imali kontakt te je Red Bull slijedom toga trebao aktivnije reagirati.

“Da sam ja bio na mjestu Hornera, vjerojatno bih upravljao situacijom malo bolje. Daniel je bio evidentno brži od Maxa. Max ga je trebao propustiti. Iako su oboje “broj 1” u momčadi, situacijama poput ovih se treba upravljati. Mislim da je Red Bull ovdje zakazao,” zaključuje Gow.

Bishop priznaje da se ne zna što se sve govorilo na timskom radiu, no dodaje da Red Bullu nedostaje odlučnosti da valjano primjene timske naredbe.

“Ova situacija me podsjeća na Maleziju 2013. godine i Christianovu izjavu: Seb, ovo postaje smiješno (kada se Vettel oglušio na timske naredbe i napao Webber). To mi ne izgleda kao autoritativna naredba koju bismo primjerice mogli očekivati od Rossa Brawna.”

Podržavate li vi Red Bullovu strategiju slobodnog utrkivanja ili mislite da bi im povremene timske naredbe bile dobrodošle?

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

red bul dopušta međusobno pretjecanje ostale ekipe imaju vodonoše

ferrari 012

Ima talenta svakako ali previše mu se dozvoljava. Ove sezone na gotovo sve utrke incident made by Max. Nažalost Ferrari najviše strada od jednog bahatog Maxa. Gospoda suci ko da ne gledaju utrku kad je on u pitanju. Treba ga staviti malo na hlađenje utrku dvije al tatica je tamo pa se to dogoditi neće. Od kad je u RedBullu napravio je incidenara više nego npr Alonso u cijeloj karijeri do sad. U redu je da se grize al onda neka grizu svi i neka taj FIAin pravilnik vrijedi za sve isto.

Berislav

Na ovakav način kako rade, ne!!

White Lion

Od potentnog i agresivnog mladog vozaca stvorili su od njega egocentrika koji udara sve na stazi koji mu se ne zele skloniti i spreman je ugroziti i cijelu svoju utrku u slucaju da njega kojim slucajem netko zeli zaobici, za mene je ovo sto se događa u Red Bullu sa Verstapenom pravi cirkus i oni su cirkuska momcad bez svojeg ja

Desmosedici

Worf, tako je! Trebalo ga je pravilno odgajat od kad je počeo vozit F1. Znači, kazna je jedna od odgojnih mjera, a ne progledavanje kroz prste. Za sve ovo su krivi Marko, Horner, tata Jos a ove u FIA-i da ne spominjem. Još je na vrijeme da od njega naprave pravog vozača a ne opasnu budalu.

Worf

ma neee…………ma nebi oni. hah cuj pitanja
nego……f1 ocajnicki treba vozaca poput njega. on unosi tu prijeko potrebnu zanimljivost i adrenalin. samo nek ga konacno vise dovedu u red. mora nauciti da ne smije ugrozavati tudji zivot. neka nastavi voziti gas do daske, ali zakoci kad treba zakocit. i to je to.

Pratiteljcro

Nije problem sto nezakoci kada treba (nije on vetel haha) nego sto mijenja smjer kako hoce i kada hoce dok KOCI. Zadnjih 10 godina se ovo pravilo brusi do kraja i svi ga postuju samo max ne a suci ne reagiraju. Tu je problem. Tako da je kimi u spa imao problem s njim bas iz istog razloga kao i ricc neki dan… Smatram da je problem sto ga nisu podrezali dok je radio takve stvari u zadnjih nekoliko godina, zar je njegov stari stvarno takvo mudo da utjece na suce? Taj ludi Jos sto se zabio u montoyu nakon… Read more »

Pratiteljcro

Neka je on u formuli, uvijek je bilo mladih lavova koji grizu i prave show, taj dio je ok ali kada 2 puta promjeni smjer a FIA suti to prelazi sve granice. Za maxa vrijede posebna pravila :mad

Crnac

Nisu samo njemu suci progledali kroz prste (iako mislim da u tom konkretnom slucaju i Rici ima prste u pekmezu). Kimi je napravio pocetnicku pogresku i nije kaznjen. Ima ih jos.

Luka_M

Ne podržavam uzgoj odiota za volanom, jer od kad je Max u formuli priča se kako će netko zbog njega najeb.. ako ne i o sam. Nisam fan ali mi je drago da je u F1. Ako ostane samo na tome da Red Bull i drugi gube bodove – super, no ako netko nastrada neće bit kriv Max nego Helmut, Christian i Jos. Likovi ne znaju s malim osim ako mu se podriva i sve oprašta, misle da će se naljutit i otić u Ferarri ili Merc. Umjesto da se nauči podignut kad padne, oni ga podignu, stresu prašinu i… Read more »

FerrariHR

Stvar je u tome šta ne postoji granica ili je nitko zasad nevidi di je između njega kao F1 vozača koji je zanimljiv i potreban formuli danas zbog gledatelja i trenutka kad će netko poginit zbog njegove prgavosti i nepromišljenosti. Talentiran je i sve stoji, ali taj talent je uzalud kad nema kontrole.

Luka_M

Granica: ne smije se radit dvije promjene pravca
Granica 2: Nema promjene pravca na kocenju

Related Posts