Sebastian Vettel na pole positionu za VN Azerbajdžana!

Sebastian Vettel startat će s najbolje startne pozicije na sutrašnjoj utrci za VN Azerbajdžana. Drugi je Lewis Hamilton, a treći Valtteri Bottas.

Na četvrtom mjestu je Daniel Ricciardo, dok je peti njegov momčadski kolega, Max Verstappen. Kimi Raikkonen je zbog pogreške u svojem posljednjem brzom krugu osigurao tek šesto mjesto.

Dvojac iz Force Indie, Esteban Ocon i Sergio Perez, osigurao je sedmu i osmu poziciju. Na devetom mjestu je Nico Hulkenberg koji će sutrašnju utrku startati s 14. pozicije zbog promjene mjenjača, dok je Carlos Sainz zatvorio krug najbrže desetorice.

TIJEK KVALIFIKACIJA

Q1

Kvalifikacije za VN Azerbajdžana započele su u 15:00 sati. Na stazu prvi izlazi Sebastian Vettel, te dvojac iz Saubera.

Žute zastave mogle bi igrati važnu ulogu u današnjim kvalifikacijama, a već na samom početku to je potvrdio Romain Grosjean. Francuz će sutrašnju utrku započeti s posljednjeg mjesta zbog problema s mjenjačem.

1:42,985 za Kimija Raikkonena koji preuzima vodstvo, a na drugom mjestu je Esteban Ocon. Force India je vrlo konkurentna na ovoj stazi, pogotovo u posljednjem sektoru.

1:44,010 za Fernanda Alonsa, pet minuta prije kraja prve kvalifikacijske runde nalazi se na desetom mjestu.

Žuta zastava! Skoro se ponovila situacija iz Kine u kojoj je došlo do kontakta između dvojca iz Toro Rossa. Pierre Gasly uspio je izbjeći Hartleya koji se kretao vrlo sporo zbog prethodnog kontakta sa zidom.

Lance Stroll u svojem posljednjem brzom krugu uspijeva osigurati prolazak u drugu kvalifikacijsku rundu izbacivši Stoffela Vandoornea. Oba vozača britanske momčadi osigurala su prolazak u Q2, kao i Charles Leclerc koji je prvi put brži od svog momčadskog kolege.

Eliminirani: Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly, Marcus Ericsson, Brendon Hartley, Romain Grosjean

Q2

Dvojac iz Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla odmah izlazi na stazu, i to na supersoft gumama.

Sergey Sirotkin je pod istragom sudaca zbog ometanja Marcusa Ericssona tijekom njegovog brzog kruga u Q1.

Kimi Raikkonen je blokirao prednji desni kotač tijekom svojeg brzog kruga, zbog toga se vraća u box. Fincu nije dostupan drugi set ultrasoft guma, zbog čega će morati postaviti vrijeme na ultrasoft gumama. Lewis Hamilton je postavio najbrže vrijeme, a slijedi ga Valtteri Bottas s gotovo identičnim vremenom.

Staza se ubrzava, što potvrđuje sedmo najbrže vrijeme Lancea Strolla. Zbog toga svi vozači ponovno izlaze na stazu, a Kimi Raikkonen je pod pritiskom jer se nalazi na posljednjem mjestu minutu prije kraja druge kvalifikacijske runde.

Kimi Raikkonen postavlja najbrže vrijeme na ultrasoft gumama, na kojima će morati startati tijekom sutrašnje utrke.

Eliminirani: Lance Stroll, Sergey Sirotkin, Fernando Alonso, Charles Leclerc, Kevin Magnussen

Q3

Posljednju kvalifikacijsku rundu osiguralo je pet momčadi: Ferrari, Mercedes, Red Bull, Force India, Renault.

1:41,498 za Sebastiana Vettela, što je značajno brže od Lewisa Hamiltona koji je trenutno na drugom mjestu. Valtteri Bottas je treći, Max Verstappen četvrti, a Daniel Ricciardo peti. Kimi Raikkonen je napravio grešku u posljednjem dijelu staze te je trenutno tek šesti.

U drugom brzom krugu Lewis Hamilton poboljšava svoje vrijeme, no nedovoljno za preuzimanje vodstva. Daniel Ricciardo poboljšava svoje vrijeme, dok Kimi Raikkonen ponovno radi grešku u posljednjem sektoru staze, te će sutrašnju utrku startati sa šeste pozicije.

Utrka je na rasporedu sutra u 14:10 po našem vremenu.

31 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dxdy

Blažičko dobio priliku da na kraju svršava na Hamiltona…. kad je Hamilton to radio Vettelu onda je sve bilo oK, kad Vettel radi Hamiltonu onda nije korektno… Vettel pogriješi Blažičko svršava…

White Lion

Jako grijesis,Blazicko je vrlo objektivan i jednostavno voli utrkivanje kao i svi mi koji volimo F1. Ja ne vidim nista lose u njegovom prijenosu utrke i posebice nista lose u ovom krajnjem uzbuđenju jer su se dogodile zaista nevjerojatne stvari iskljucivo zbog losih odluka pojedinih vozaca

FerrariHR

Bravo Vettel, bravo Ferrari. Ovo smo čekali. Mislim da će bit odlična utrka.

marcos

konačno sezona koju smo dugo čekali,neka najbolji pobijedi sutra!

Bilal

Kimi akobogda ima da sije od zadi opusteno bez pritiska do pobjede adelanteee.

modesto

teško ce ovdje bit pretjecanja staza je brza i još ulična ,

Pratiteljcro

taj pravac covjece….

F12013

Ferrari konstanta na pp, kakva god staza i temperatura bila. Mercedes je poražen tamo gdje su bili nedodirljivi svih ovih godina. Bilo je sumnje da će možda pasti kao i svake sezone, ali ovo je još jedan veliki korak naprijed. Vettel konstantan, Kimi pakleno brz, ali radi greške kad je najbitnije. Ali ne sumnjam da je iza ugla i njegov pp i pobjeda.
Sve je došlo na svoje ove sezone. Imaju vozače za naslov, šasiju za naslov, motor za naslov. Mora se to kapitalizirat.

Panzer

Mercedes sutra pobjeđuje!

Desmosedici

Postoji i faktor sreće ili nesreće, ali gume i taktika..tko to najbolje posloži, pobijedit će.

IcemanCro

Hm…. Svi ce te me ispljuvat za teorije zavjere… Al kimi opet.
PINK… PINK…. ups drift…. I iza Seba…. Hm

F12013

Haha i ja navijam za Kimija, al ovaj drift je ipak njegova greška.
Nakon dugo vremena se za Kimija ne brinem. Bolid mu je kao saliven i kroz vrijeme po krugu to pokazuje što je najbitnije.
Forza Kimi🇫🇮!

Senninho

Čestitke Vettelu na PP i nadam se da je prominija frizera a sutra očekujem dobru utrku!

F12013

Haha ne znam za Vettela, al vidim da je Lujo promjenio frizuru, nažalost…

antisha17

Kad se netko pita zašto je Seb broj 1 u Ferrariu. Upravo zato jer Kimi reagira lošije u ključnim trenucima. I to je glavna razlika između dobrih vozača i prvaka.

h.h.frentzen

Pa oba su prvaci! Vidit ćemo Vettela i ostale u Kimijevim godinama, ako uopće bude vozio do tad. Kimi griješi i nije konstantan cijelu utrku, momčad ga koristi kao testnog kunića za Vettela, ali je majstor i vozačina!

antisha17

Nemam baš 17god, ipak sam malo stariji. Dugo pratim F1. Jako poštujem i volim Kimia, ali je jednostavno u ključnim trenucima lošiji od Seba. I ja sam imao isto mišljenje, ali Kimi me godinama i iz utrke u utrku demantira.

Desmosedici

Antisha, sve se slažemo.

avalon

h.h.frentzen … znači kimiju treba tolerirat greške , nekonzistentnost u trci jer ima 38 godina ? bude li vozija sa 40 moči će griješit još više , a kritike će bit nepoželjne jer godine … volim ove priče o “pokusnim kunićima” , massa je to bija alonsu , kimi sebu , a ima li kakvih dokaza za te špekulacije ? valjda nema ali naravno da je to tako , točno zar ne ? 🙂 nepojmljivo je da majstor , vozačina napravi ovakovu grešku , to pobuđuje sumlju u teoriju zavjere kako spominje IcemanCro jer “PINK… PINK…. ups drift…. I iza… Read more »

h.h.frentzen

Avalon zašto bi bilo nepojmljivo da se vozaču dogodi da izgubi grip na pasici? To je jedan brzi krug i dogodi se, pa nije se u zid zakuca ili izletio pa da je to nešto što bi nazvali početnička greška, vožnja priko limita… Pitaš koji su dokazi da je Kimi pokusni kunić kao Massa npr, kimi i Massa su potpuno drugačiji vozači, drugačijih karijera, drugačijih osobnosti, a bogme i drugačijih rezultata (nije Kimi ni s McLarenom bio daleko od naslova). A ovo sad što mu u utrkama rade iz Ferrarija je i početniku praćenja F1 očito da je tu u… Read more »

avalon

h.h.frentzen … može sa desit da vozač izgubi grip na pasici ako je npr neiskusan ili ako pretjera u “napadu” , gaženju pasice ili pretjera sa pedalom gasa u krivom trenutku no to se lako može desit neiskusnima koji nemaju iskustva sa tim situacijama . kad neko vozi 16. sezonu , ima 274 GP – a na “leđima” onda… jbga . moga bi špekulirat kako kimi npr želi dokazat da je brz , bolji od seba ( možda i je iako rezultati to ne pokazuju isto ka šta nisu pokazivali dok je sa fernandom vozija ferrari ) pa u tom… Read more »

h.h.frentzen

Avalon slažem se s većinom toga što si napisao, čak i s nekim paralelama koje si povukao, moga bi i ja nadugo i naširoko o Massi i ometanju vozača (nekad bilo moguće danas teško zbog DRS-a, Kers-a), o Schumacheru u Mercedesu i razvoju bolida ali to ima smisla samo da se uživo priča uz kavu ili pivu dvi. Samo sam htio reći da razumin tvoj animozitet prema kako kažeš fanatizmu, nisam ni ja za fanatizam i slijepo navijanje za jednog vozača ili momčad. Ali neki vozači imaju karizmu koja privlači fanove, Kimi je ima, Alonso je ima, čak Ricciardo, meni… Read more »

mcc

Antiša gadno si se zeznio ovom izjavom. Ne znam da li ti je 17g. ako je onda malo školovanja o povijesti, Kimi ti je očima pravih Ferrarista jedini aktualni prvak. Naslovi osvojeni za drugu momčad u njihovim očima se ne broje. Shvaćaš sad, malo respekta prema ljudima koji su postigli u životu nešto što mi možemo samo komentirati i prema bojama koje oni brane, nije na odmet. A nije loše tako i o životu razmišljati.

avalon

mcc … pa nije antisha17 popljuva kimija samo je napisa činjenicu , ono šta se događa kimiju , a za što se u ovom slučaju ( ili kad “zaspe” na startu ) ne može okrivit tim , strategiju , žrtvovanje kimija za seba . kad se spominju ljudi i boje koje brane onda i seb već 3. sezonu brani boje ferraria i to uspješnije ( i to podosta ) od finca , ako se priča o respektu valjda bi trebalo respektirat i seba jer je i on postiga “ponešto” u životu , a to šta nije za ferrari ( massa… Read more »

mcc

I šta sad? Šta se dogodilo? Ako ne razumiješ post i što je netko htio reći nemoj odgovarati na njega. Pa evo da i tebe odškolujem. Omaložavanje netkoga da bi se netko drugi prikazao u boljem svjetlu je nezrelo, cinično i djetinjasto ponašanje obično sklono ljudima s kompleksima, ma koliko ta osoba nama bila draga. Ako ti to vidiš na drugačiji način imaš gadan problem. Pa pogreške se događaju svima čak i onim najboljima, ne vidim svrhu pljuvanja po nekom nakon pogreške koja je u biti najviše naštetila samom njemu. Očito ti imaš tu potrebu i vidiš u tome neki… Read more »

Maestral

Dobre kvale, steta za kimija najbolji prvi i drugi sektor i onda malo drifta u zadnjem haha, jedino kimi moze bit najbrzi i zavrsit 6 😀 nikako malo srice uvatit, ali mi je drago sto je konstantno brz i brzi od vettela, sutra dobra trka bit ce gusto u prvom zavoju i poprilicno san siguran da vettel nece pobijedit zajebano je bit prvi u bakuu

F1 fan

Konstantno brži od vettela? Koji sport ti pratiš majketi

Maestral

Prika prati malo live timing utrka i vremena koja voze, prati kvale, kimi je brzi samo radi pizdarije konstantno, pitanje je kako ti ka jedan f1 strucnjak ne vidis te detalje, razmisli malo i informiraj se prije donosenja zakljucaka jer ne govorin o postignutim rezulatatima vec o sirovoj brzini, taj sport pratin majketi

F1 fan

A zato seb i je prvi u poretku i ima 3 polea zaredom.. Jer je kimi brži..

Desmosedici

Kimi je još uvijek brz vozač po čistoj brzini, to se zna. Međutim, njegov problem je sada što obično kiksa kad je to potrebno potvrdit, bilo za pole, bilo u utrci kada gubi dvoboje. To je problem.

mika.KA

uhh..jedva cekam sutra..
ovo pigodit tko cu biti prvi je ono 1:1000
ma to su staze,nema mjesta greskama a ima ravnice za preticanje.kada usporedim v.n.usa i njihove katrastofa staze.

Related Posts