Nakon velikih problema u subotnjim kvalifikacijama kada je u zadnji tren krenuo u Q3, Daniel Ricciardo uspio je djelomično sanirati štetu i startati sa šeste pozicije na VN Kine.

Iako je više od polovice utrke Australac proveo upravo na šestom mjestu, nakon ulaska Safety Cara, u Red Bullu su se odlučili na dvostruki ulazak u boks nakon čega se voda okrenula na mlin za Austrijsku momčad, barem kada je Ricciardo u pitanju.

“Kada smo čuli da je izašao Safety Car odlučili smo se na dvostruki ulazak u boks. Sve se dogodilo brzo.”

Izlaskom na novom setu mekanih guma oba bolida Red Bulla stekla su prednost u odnosu na konkurente što je Ricciardo pametnom vožnjom i iskoristio.

“Nakon restarta imao sam dobro prijanjanje i to sam iskoristio. Iako nisam očekivao da će gume držati tako dugo, izdržale su i zbog toga sam do kraja utrke imao jako dobar ritam.” – objasnio je Australac.

Probivši se do drugog mjesta Ricciardo je sjajnim, pretjecanjem Bottasa koje je nazvao “teškim ali korektnim” došao na vodeću poziciju koju nije ispuštao do kraja utrke.

“Često se dogodi da vam se u utrci ukaže samo jedna prilika i ja sam ju odlučio iskoristiti. Bilo je ludo i jako zanimljivo”

“Utrke na kojima ja pobjeđujem ne mogu biti dosadne, ne znam pobijediti na dosadan način” – zaključuje pobjednik VN Kine.

 

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Deni035

Zbog njegovog debilnog pijenja iz znojne cipele, gadi mi se gledat dodjelu kad on pobijedi, odvratano je. On valjda msli da je to simpatično. :S

avatar
Član
LHsince2007

Ima jedna stara, dobra i poznata poslovica koja glasi Kome smeta nek ne gleda.
Uostalom ne pijete vi tu gadost kolega nego on. 😁

avatar
Član
FerrariHR

Svaka ti čast na današnjoj vožnji. Osobno bi volio vidit Riccija u Ferrariju.

avatar
Član
cooper

Barem bi mu pravilno izgovarali prezime:)

avatar
Član
FerrariHR

Svaki ti je komentar na mjestu.