Pierre Wache je imenovan za novog tehničkog direktora Red Bulla te tako dolazi na mjesto Adriana Neweya. Momčad je ovaj potez kao “dio evolucije” u njihovoj strukturi.

Wache se pridružio momčadi 2013. godine te je bio na poziciji glavnog inženjera. Newey će ostati u Red Bullu glavni tehnički referent, ali razlog njegove promjene je predanost Aston Martinu i projektu Valkyrie, što oduzima previše njegovog vremena. Međutim, bio je s momčadi na testiranjima u Barceloni te je i dalje uključen.

“To je dio evolucije,” izjavio je šef momčadi Christian Horner za Autosport.

“Adrian ostaje, a Pierre je imenovan za novog tehničkog direktora. Rob Marshall ostaje na poziciji glavnog inženjera.”

Horner je potvrdio kako i ostali ključni članovi Red Bullovog tehničkog tima, Dan Fallows (šef aerodinamike) i Paul Monagham (glavni inženjer bolida) će ostati na svojim pozicijama.

Wache, koji je podrijetlom iz Francuske, koji ima doktorsku titulu iz područja mehanike fluida, započeo je svoju auto karijeru u Michelinu. Nakon što je Michelin napustio Formulu 1 2006., otišao je u Sauber u kojemu je bio sve do 2013. kada dolazi u momčad iz Keynesa.

“Razumijem što mi ova pozicija predstavlja te rizik koji donosi sa sobom,” rekao je Wache za L’Equipe.

“Ali znam i rezultate koji su postavljeni i želim pokazati da imam kapacitet da ih ostvarim.”

“Neću mijenjati sve, ali morat ću raditi drugačije. Adrian je više radio na aerodinamici, a ja sam više fokusiran na dodavanje snage.”

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o