Montoya: Bliži sam trostrukoj kruni nego Alonso

Bivši vozač Formule 1 i pobjednik Indy 500 Juan Pablo Montoya rekao je kako je zapravo on bliži osvajanju trostruke krune nego Fernando Alonso.

Za osvajanje trostruke krune potrebno je ostvariti pobjede na Monaco Grand Prix, Indy 500 te Le Mans. U povijesti, Graham Hill je jedini vozač do sada kojemu je to pošlo za rukom.

Španjolac je spomenuo kako bi se želio pridružiti legendarnom britanskom vozaču, ali dvostrukom svjetskom prvaku nedostaju još dvije velike pobjede, dok Montoyi nedostaje još samo pobjeda u Le Mansu.

“Svakako ima vještine da ostvari to, ali to nije lagano,” rekao je Montoya komentiravši ambiciozan plan Alonsa.

“Istina je da sam ja bliži tome nego on. Za mene, ne znam još ništa po pitanju Le Mansa. Moramo prvo vidjeti što će biti s pravilima u La Mansu i postoji li kakva šansa da Penske uspije nešto napraviti u budućnosti.”

“Mislim kako bi to bilo zabavno probati,” dodao je Kolumbijac.

“Nas dvojica smo vozači koji se ne boje novih stvari. Ne vidim druge vozače Formule 1 koji pokušavaju to raditi. Kada si mlad i nalaziš se u F1, živite u uvjerenju da ne postoji ništa izvan toga,” zaključio je Montoya.

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
teo_S

Evo dosao nam Televizor u Boji… jupiiiiiii 😀

Dugo ga nije bilo. Kao najveci fan LH u ovom i svim paralelnim svemirima, bice da je sve do sada slavio osvojeni naslov svog dragog i najdrazeg LH 😉
U nadolazecoj sezoni zazeljet cu mu jos jedno ovoliko slavlje na kraju sezone, a u medjuvremenu i puno onih kracih slavlja kako nebi izasao iz kolotecine. A sta’s, jednom se zivi, ipak je on moj dugogodisnji prijatelj 😉

modesto

danas fali jedan vozač poput montoye nitklo mu nije mogao doći kotač uz kotač jer bi bilo svašta.današnja f1 nema vozača poput njega

Desmosedici

JPM je bio strašno dobar vozač. Šteta što nije više potrajao u F1 . Kasnije je vozio NASCAR, pa zatim Indy. On je vozač za Formule a mislim da bi bio odličan i u WEC-u.

Desmosedici

Kvalifikacije za 24 h Daytone: Montoya, Pagenaut, Cameron – Acura, vrijeme 1.36.931 – 10. mjesto. Alonso, Norris, Hanson – Ligier/Gibson, vrijeme 1.37.005 – 13. mjesto.

rezervni kotac

Montoya? ko je taj lik?

goranszd

vozac koji drzi rekord za najbrzi krug u povjesti F1… prosjecna brzina kruga je bila 262kmh u Monzi
bio je u F1 samo 5g a ima 7 pobjeda 30 podija… Massa je cijelu vjecnost u f1 pa ima 11 pobjeda za usporedbu
A i kako sam kaze fali mu jos samo 24h LeMansa za trostruku krunu

avalon

da , da strašan je bija taj montoya . najbrži krug koji je neslužben jer je odvožen u pred Q . najbrži krug u monzi je zapravo odvozija rubens 260,6 kmh . montoja je drža rekord brzine sa 372.6 km/h ( monza 2005. ) ali sad najbrži je bottas sa 378 km/h postignuta u bakuu 😉 istina , massa je odvozija 15 sezona i ima tek 11 pobjeda ,a montoya ne 5 nego 5,5 sezona ( Juan-Pablo Montoyaija 10 od 18 trka 😉 ) pa ima 7 pobjeda no šta kad bi ga npr usporedili sa pocjenjenim hillom ? hill… Read more »

modesto

valon trolu šumaher ni s boljim bolidom nije mogaomontoyi ništa imao je doibar bolid šta bi šumaher uradio u slabom bolidu ništa ti znaš o f1 jako jako puno neblamiraj se

modesto

očito ga nisi gledao to jw onaj koji je šumahera redovito pretjecao bio je odličan vozač i tad je bila prav f1 s v10 a ne ovo da tko je montoya

marinx

je MS je beba naspram JPM

schumy

Ti imaš mozak bebe kada uspoređuješ Montoyu i Schumahera – što ti znači 7 naslova u F1 – BEBO šupljoglava!

rezervni kotac

uspoređuje se sa Alonsom koji je dvostruki prvak pa pitam samo! odmah ste me zaskočili kao da nemam tv u kući hahahahaha

teo_S

@rezervni kotac Ako je Alonso dvostruki prvak, znaci li to i da je bolji vozac od JPM koji nije osvojio naslov? Da li je JPM isto prvak u necemu? FA je svoje naslove osvojio prije 12 i 13 godina i od tada nista. Znaci li to, opet, da je stagnirao kao vozac ili je mozda cak i nazadovao s obzirom da u tih proteklih 12 godina nije uspio osvojiti niti jedan naslov? Statisticari (ta interesantna nakupina ljudskih organizama) bi kazali da je FA losiji vozac nego sto je bio prije, jer eto, nije osvojio naslov punih 12 godina, dok bi… Read more »

modesto

pogledaj interlagos 2001 ,mogao je bit prvak 2003 ali nije imao sreće ,alonso je osvojio 2 naslova urenaultu a u ferariju nije mogao nijedan

teo_S

@rezervni kotac

Izmedju ostalog, i ovo ti je JPM:
https://www.youtube.com/watch?v=eqr9U4u2j7w

Na zalost, ovakvih ljudi nema vise u F1.

rezervni kotac

KIMI je jači od montoye i točka!

teo_S

U kojem kontekstu? Na ruku, ili…? 😀 Tko prica o Kimiju? Kimi je nekada bio vozacina, danas je medju najlosijima na gridu. Definitivno najlosiji od svih vozaca u vodecih pet momcadi i obicna vreca za napucavanje evo vec cetiri sezone. Ali ako to njemu ne smeta jer to radi za veliku lovu, ne smeta ni meni koji to gledam. Samo, dok je njega u momcadi, Ferrari niti s dominantnim bolidom nece moci osvojiti konstruktorski naslov, jer eto, Vettel ne smije biti ugrozen od momcadskog. Kriminalno losa politika Ferrarija (jos od vremena MS-a) koja ce im se opet nadam se obiti… Read more »

ivanh

R. kotač….to ti je lik koji je najviše poznat po tome što je dva puta uspio preteći Schumachera..i to mu je bio jedini cilj u F1,na žalost.
https://www.youtube.com/watch?v=QUeuSVvS5oM

Related Posts