Williams potvrdio Kubicu i Sirotkina za test u Abu Dhabiju

Williams je potvrdio kako će se Robert Kubica i Sergey Sirotkin pridružiti Lanceu Stroll sljedećeg tjedna na Pirellijevom testu u Abu Dhabiju.

F1 momčadi ostaju u Abu Dhabiju i nakon trkačeg vikenda. Za dvodnevni test Pirelli je spremio gume koje će se koristiti 2018.

Kubica će FW40 voziti u utorak ujutro, a popodne nastupa Stroll. Sirotkin će dobiti priliku sljedećeg jutra, a Kubica će ponovno u bolid popodne.

Poljak već neko vrijeme pokušava dobiti mjesto u Formuli 1. S Renaultom je odradio tri testa, ali mjesto je ipak dobio Carlos Sainz. Nakon toga Kubica se okrenuo Williamsu i s njima odradio dva testa testa u bolidu iz 2014.

Sirotkin je imao ulogu test vozača u Sauberu i Renaultu te je za njih odradio nekoliko slobodnih treninga.

“Cilj testa je razvijati potencijalne Pirellijeve gume za 2018. Williams je uzbuđen što ima priliku isprobati nove gume s toliko zanimljivih vozača. Lance, kao potvrđen vozač za 2018., Robert s puno iskustva i Sergey kao mlada talentirana nada Formule 1,” oglasili su  se iz Williamsa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
RINDT JOCHEN 1970

A sta je sa Di restom i kyvatom? jesu li odustali od njih… A volio bi da Robert dobije sansu (ugovor) i da onda za sva vremena vidimo jeli moze ili ne moze vozit u Formuli 1…. zasluzio je sansu bar ovako ljudski poslije svih havarija i oporavka koji je prosao….

Related Posts