Magnussen se nada da će Hülkenberg donijeti kontinuitet koji je nedostajao Schumacheru

Kevin Magnussen u osvrtu na proteklu sezonu ističe kako je mladom Micku Schumacheru nedostajalo kontinuiteta kroz sezonu. Kada je imao dobar dan, vozio je besprijekorno, ali to često nije bio slučaj. Ono što Danac priželjkuje od Hülkenberga je upravo to da vozi dobro u kontinuitetu iz utrke u utrku.

Prošle sezone Magnussen je iznenađujuće dobio priliku vratiti se u F1 nakon što su čelnici Hassa odlučili raskinuti ugovor s ruskim vozačem Nikitom Mazepinom. Izbor Magnussena se pokazao kao pun pogodak jer je u mnogome doprinio rezultatu koji je Hass ostvario prošle godine a to je osmo mjesto u poretku konstruktora.

Početak sezone je bio odličan i prvu utrku u Bahreinu Danac je uspio završiti na petoj poziciji, a posebno ističemo prvi pole position u povijesti za američki tim koji je došao na legendarnoj stazi Interlagos u Brazilu.

Na drugoj strani garaže nije sve bilo tako sjajno. Mick Schumacher se većim dijelom sezone mučio na stazi te je prve bodove čekao sve do utrke u Velikoj Britaniji kada je svima probudio nadu u to da je napokon profunkcionirao, no nažalost to nije bio slučaj. Mick je još jedino u Austriji ušao među deset najboljih, što je dovelo do odluke čelnika Haasa da mladom Nijemcu ne ponude novi ugovor.

Nico Hülkenberg, Haas F1 Team (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Poučeni pogotkom dovođenja iskusnog Magnussena, u Hassu su se i ove sezone odlučili angažirati iskusnog vozača Nica Hülkenberga koji od 2020. godine nema aktivno mjesto na gridu, već je povremeno uskakao kao rezervni vozač.

“Mick je bio brz prošle godine u danima kada je bio na visokoj razini, ali je imao i dosta dana kada nije bio tako dobar. Da je dobio priliku voziti i ove godine vjerojatno bi bio bolji. Nadam se da će Nico uspjeti donijeti rezultatski kontinuitet jer ima mnogo iskustva.”

“Nico je vozač koji je uvijek imao moj veliki respekt, i to je čovjek koji je u kontinuitetu vozio na jako visokoj razini. Nadam se da ćemo dobro surađivati i nadopunjavati jedan drugoga. Kad se dogodi da jedan od nas ima loš dan, da će onaj drugi završavati u bodovima.”

Kevin Magnussen

U sezoni koja je iza nas Magnussen je osvojio 25 bodova, dok je Schumacher timu donio samo 12. Da je mladi Nijemac uspio pratiti svog timskog kolegu i donijeti približan broj bodova Haas bi bio u utrci za šesto mjesto u poretku konstruktora, a samim tim premija koju bi osvojili bila bi veća za šest do osam milijuna dolara.

Magnussen je pokazao svoje umijeće prošle godine. Ako Hülkenberg bude na razini na kojoj je bio u danima kada je aktivno vozio na gridu, onda možemo zasigurno očekivati iskorak Hassa u odnosu na proteklu godinu, a to bi objektivno gledano bila borba za mjesta u sredini konstruktorskog poretka.

Naslovna fotografija: Sam Bloxham / LAT Images

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

Suck my ballzz mate xD

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x