Brown poručuje da je Szafnauer ispao “pomalo blesav” nakon situacije Piastri

U dramatičnom raspletu ljetnih događaja, konačno je razriješeno kako će talentirani F2 prvak Oscar Piastri dogodine voziti za McLaren. Podsjetimo, nakon potpisa Fernanda Alonsa s Aston Martinom, Alpine je objavio kako će Piastri zamijeniti dvostrukog svjetskog prvaka.

Međutim, od početka se vidjelo kako je objava Alpinea pomalo neobična. Naime, sama objava o angažmanu Piastrija došla je bez službene izjave samog vozača, što je uobičajena procedura kada pričamo o takvim odlukama.

Samo nekoliko sati poslije objave Alpinea oglasio se i sam Piastri, koji je putem Twittera jasno naglasio kako je Alpine protiv njegove volje donio tu odluku i kako on ne namjerava voziti za francuskog konstruktora u 2023. godini.

Cijela situacija završila je na sudu koji je morao prosuditi ima li Piastri pravnog pokrića. Nekoliko tjedana poslije, odluka je donesena u korist Piastrija i McLarena, s kojim je Australac potpisao ugovor i time zamijenio sunarodnjaka Daniela Ricciarda.

Šef Alpinea, Otmar Szafnauer, bio je prilično vokalan tijekom razvoja situacije i često je naglasio da je Alpine uvjeren kako je u pravu. Međutim, McLaren je držao svoja usta zatvorena, a šef ekipe Zak Brown poručuje kako je istina sada izašla na vidjelo.

“Nisu znali što sve ne znaju prije odluke CRB-a, a mi smo namjerno držali naša usta zatvorena. Sada kada je donesena presuda, vjerujem da je jasno što se tamo dogodilo. Jasno nam je da je bilo puno glasina, ali znali smo da će istina izaći na vidjelo.”

“Nisu nam smetale glasine i neke od poruka koje smo dobili od navijača. Sada smo veoma opušteno jer je izašla presuda i situacija je veoma jasna.”

Zak Brown

McLaren je tjednima držao usta zatvorenima i slušao brojne kritike na svoj račun. Međutim, vrijeme je dokazalo kako britanska ekipa nije radila ništa protivno pravilima, a Brown to prepoznaje.

“Najbolje je pustiti da se situacija sama odvije. Mi joj sami možemo dodati malo boje kasnije. Ako pogledate Otmarove komentare, prenosio je malo po malo kako se razvija situacija i koliko su samouvjereni. Smatram da sada izgleda pomalo blesavo.”

“Zato smatram da je najbolje držati usta zatvorenima i onda tek kasnije nešto konkretno komentirati.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x