Verstappen: Trenutno nemam razloga vjerovati u obranu naslova

Održane su prve tri utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2022., a branitelj naslova dvaput je morao odustati zbog tehničkog kvara. Nije preveliko iznenađenje da je frustriran takvim ulaskom u sezonu.

Max Verstappen bio je na dobrom putu prema osvajanju druge pozicije na Velikoj nagradi Australije, ali pojavio se kvar na njegovom Red Bullu i morao je odustati. Vrlo slična situacija onoj s otvaranja sezone u Bahreinu.

Dvaput je ostao bez 18 bodova koji su mu bili nadohvat ruke, a sada u prvenstvu kasni čak 46 bodova za vodećim Charlesom Leclercom. Prvenstvo je dugo i ostaje još 20 utrka za odvoziti, ali Nizozemac u ovom trenutku baš ne zrači optimizmom.

“S obzirom na to da samo već u tolikom zaostatku u prvenstvu, mislim da je 46 bodova, od sada trebamo biti ispred. Trebamo biti brži, što nismo u ovom trenutku. Trebamo biti pouzdani, što također nismo. Puno je stvari na kojima trebamo raditi”, rekao je Verstappen.

“Na pitanje kakve su mu šanse za obranu naslova prvaka, odgovorio je: “Uopće ne razmišljam o tome. U ovom trenutku, nemam razloga vjerovati u to.”

U prvenstvu je Max trenutno na šestom mjestu. Ima 25 bodova zahvaljujući pobjedi u Saudijskoj Arabiji, a osim Leclerca, ispred njega su George Russell, Carlos Sainz, Sergio Perez i Lewis Hamilton.

Štete koju su prouzročila dva odustajanja svjestan je i šef momčadi Christian Horner, no on diplomatski ipak izražava vjeru u bolje sutra.

“Totalno su razumljive Maxove frustracije. Stvarno je bilo razočaravajuće ne završiti utrku, no on zna da smo u ovome kao momčad. Oporavit ćemo se i siguran sam da će on opet biti jak u Imoli.”

“Odradili smo samo 10 posto prvenstva. Mislim da je još ogroman dio pred nama, a ohrabrujuća je stvar da imamo bazu u našem brzom bolidu. Radije bih popravljao brzi bolid pa da on postane pouzdan, nego pokušavao spori bolid učiniti brzim”, poručio je Horner.

Pretplati se
Obavijesti o
75 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dooh7

Jednom davno sam komentirao; Lewis je kralj a Max i Charles su prinčevi koji će biti kraljevi.

Emil

Imaju tak jako bio gorivo da im je progrizlo pumpu. Morat će nabavit hrđogriz.

Desmosedici

Evo vam nešto poučno..ovo je ustvari moj reply schumyu dolje na početnim komentarima: P.S. ..da ti kažem nešto od tih 0,5 bodova i kako se to sve vrati ako želiš nešto nepošteno..to je karma..to se dogodilo Mercedesu i LH prošle sezone..dakle, pričamo o sezoni 1984..na kraju sezone Lauda osvaja naslov ispred Prosta sa 0,5 bodova razlike..sjetimo se GP Monaca te godine..Prost vodi u dominantnom Mclaren TAG Porscheu..međutim pada jaka kiša i sustižu ga Senna u tada najlošijem bolidu Toleman Hart, i jako talentirani vozač Steffan Bellof u također dosta lošem Tyrellu..kada se vidjelo da bi mogli stići i prestići Prosta… Read more »

Mike-ferrari

Jedino sta vam fali je pouzdanost
Neke greske nisi imao kao ni prosle god po brzini mi se cini da imate bolji race pace i mozete nadoknaditi bolji Ferrari u kvalama zbog krajnje brzine prilicno lako
No tek su 3 iza nas pa je bas rano za ove analize
Forza Ferrari

Mike-ferrari

Vec sada gledajuci Monza ,Belgija…i slicne staze su vase

ZMija

prodajem golfa

mika.KA

Gdje su proslogodinji navijaci da mu daju podrsku?

west 044

Šutnuli ga kao kera i sad navijaju za Leclerca ali još uvijek sa simpatijama gledaju na Maxa jer je na pristojnoj bodovnoj razlici i nije prijetnja i dok god je tako volimo se . Ipak je Max zaustavio omraženog im Lewisa koji je porušio sve rekorde nikad preboljenog weltmaistera koji je otišao u arhivu povijesti F1 !!!

Desmosedici

“Hop-cup, poskočit ću..”..W13..Hahahaha!

Desmosedici

P.S. Kad god je netko kompetitivan pravio ankete među kompetitivnim osobama iz svijeta F1, naravno ne među vama pokvarenim mudroserima na ovom forumu, uvijek je i uvijek će Weltmeister biti daleko ispred vašeg gurua..Weltmeister neće nikada otići u “arhivu povijesti”, a vaš guru je tu već nakon jedne izgubljene sezone.

mika.KA

Naravno da nas guru nije na vrhu tih anketa jer on jos uvijek vozi. Jednog dana kada ode u penziju shvatit ces koju si imao privilegiju ga gledati!
A ne onog prevaranta sa nariktanum/poklonjenim naslovima.

Desmosedici

Ja cijenim vašeg Gurua kao vozača ali sam se u ovi četrdeset i nešto sezona nagledao i dosta “većih” vozača od njega..stoji da sam svakako imao privilegiju što sam i njega gledao u realnom vremenu, jer će proći vremena da netko dostigne njegove rezultate.

mika.KA

Iskreno nebi htio da nitko ni priblizno ne dira njegove rekorde jer bilo bi predosadno. Meni je ajd bilo ok jer navijam za lh ali kuzim kak je vama bilo.
U doba MS formulu sam gledao onak…bez gusta.zbalo se unapred tko uzima pole (kvale od sat vremena-uzas) i tko uzima pobjedu.

amadeus2022

Momak, formulu pratim od 72.god. od vremena Emersona Fitipaldija znači imao sam privilegiju gledati jedne od največih (Fangia, Clarka i Surteesa za kojeg smatram da je možda i najveći vozač svih vremena a Ham njegova postignuća može samo sanjati.) Rekordi su jedno a veličina je sasvim nešto drugo, tj. nije samo bitno kakav si vozač već kakva si ličnost, imaš omiljene, manje omiljene i omražene javne osobe a to ne ovisi samo o poslu kojim se baviš već kakav si karakter općenito. Kakve god rekorde da je Hamilton srušio meni jednostavno “idol” ne može biti netko ko se vozika u… Read more »

Desmosedici

Da..John Surtees je fenomen automotosporta..”figlio del vento” ..”sin vjetra” kako su ga zvali Talijani..jedini do sada vozač koji je osvajao naslove na dva i četiri kotača..jedan od najvećih motociklista svih vremena, višestruki Svjetski MotoGP prvak, 4 naslova u “kraljevskoj klasi” i 3 naslova u klasi 350cm, sve sa MW Agustom..tri puta osvajao i zloglasni TT Trophy na otoku Manu.. zatim Svjetski prvak F1 1964. i doprvak 1966. sa Ferrarijem..Pobjednik CAN-AM takmičenja 1972..dakle jedini do sada vlasnik Segrawe Trophy u povijesti automotosporta..vlasnik jedno vrijeme sasvim solidne momčadi Surtees u F1..pravi gospodin na stazi i izvan staze zašto i postoji engleska riječ… Read more »

mika.KA

A ti si osobno upoznao MS pa si se uvijerio kakvog je on karaktera ili osudujes ljude po oblacenju,boji koze,itd?

amadeus2022

Prvo ne kaže se “osuđuješ” nego “prosuđuješ”!Karakter i boja kože? Kako si to uspio u istu rečenicu strpati?

Deyo

Nikada i ni pod kojima uslovima logike, i ostalih prirodnih zakona tvoj polupismeni klovn nece biti niti ispred Schumachera, i sigurno ima dosta vozaca boljih od njega. Statisticki je napravio rekorde, zna se kako. A sto se tice Maxa i Michael Massi, oni su samo ono sto se zove karma. Bas mi drago sto te boli istina i izjeda iznutra. Sa glavnim cirkusantom F1 je gotovo, a koliko vidim i zvanicnicima je dosta njegovog gheto gangsta majmunisanja. Tvoj idol ostace upamcen kao samo bedni produkt hohspapleraja Toto wolfa i mizerne Britanske arogancije i nista vise.

North33

Tu smo, većina, samo što vi Hamiltonovci uopće ne razumijete, neke stvari, ovako, Max je osvojio titulu, pobjedio je najboljeg, jel tako?, i to je sasvim dovoljno, ne treba još 6 titula za dokazivanje, sada se treba fokusirati na budućnost, osobno bi mi bilo drago da Ferari pobjedi ove sezone, mada je moj favorit Noris, da se izmješaju karte, to neće umanjiti sposobnost Maxa ni Luisa, morate početi stvari sagledavati bez emocija, ironija je ustvari da ste vi najveći mrzitelji svega što nije Luis.

mika.KA

Ja sam samo pitao gdje su nestali navijaci maxa?
Izgleda da nema pravog navijaca ovdje.svake godine navijaju za prvog.ove godine za leclerca,prosle za maxa. Tko je sljedeci?

lando

Za razliku od inače, skoro da se i slažem s tobom ali moraš ga na kraju usrat.
Ne mrzimo nikoga osim mrzitelja hama.
Osobno nemam ništa protiv čarlija ili ricija ili bilo kog drugog…..

Pratiteljcro

Sjedni 5
PET!

papaya

A tko je taj LH…..

west 044

Gdje je Masi da Maxija spasi!!!

heroterzija

Verstappen je moj favorit

Race Engineer

Samo upišite u tražilicu: “7 times Max Vesrstapen clashed with his rivals” i lijepo se zabavite. I navijači Ferrarija će se toga prisjetiti.

Desmosedici

Misliš u tražilicu: “Max Verstappen World Champion 2021.?

lando

SC 33 WC

F-red

Nije mi jasno da poslije svega sto je Max napravio ferrariju proteklih sezona da ga netko tko je ferrari fan moze tako zdusno branit.

Desmosedici

Vidi kolega, Maxa ja ne “branim”..samo govorim istinu o prošloj sezoni..bio je najbolji i to mu nitko ne može osporiti niti oduzeti..sve drugo bi bila ironija i lakrdija..a dobro se sjećam svih smradova koji ga sada napadaju jer im je eto “oteo” naslov od njihova gurua, a jako su ga hvalili kada je udarao u Ferrarije jer im je to uvijek najbitnije, što više poniziti Ferrari, jer taj njihov high tech Mercedes nikada neće steći slavu jednog Ferrarija..znaju oni to..pogotovo se dobro sjećam smradova koji su ga hvalili kada je u Austriji 2019.g. izgurao Charlesa u 3. krivini..ja sam tada… Read more »

mika.KA

Uzeo si br.1 sada opravdaj tu jedinicu!

Race Engineer

A i ako ne ide uvijek ti ostaje da se zabijaš u Ferrarije kao šta si se zabio u Sebastiana i Kimija u Singapuru 2017.

Pratiteljcro

https://www.youtube.com/watch?v=ndv6tbRUHwo&ab_channel=MikeFr Podsjeti se malo pocetnice. Max ide ravno a nesposobni Raikonen ga zatvara i skrece udesno i izaziva sudar. Max je imao svo pravo biti tamo gdje je i bio,isao je ravno, napadao je seba, nadao se uzeti nutarnju putanju prije zavoja. Seb je takodjer bio tamo gdje je i “trebao biti” samo se Rajko preracunao i skrenuo prema desno, htio si je napraviti “malo” prostora prije dolaka pred zavoj i da si poveca radijus ulaska ali je pretjerao, previse skrenuo desno i prouzrokovo sudar! Htio je biti komforan prije ulaska u zavoj ali je pogrijesio i izbacio zbog toga… Read more »

schumy

“Nesposobni Kimi”…. – koji si ti neobjektivni laprdavac!
Svi su pogriješili jedino Max nije, na nemoj mi reći – bolje gledaj trke!

Pratiteljcro

Da, kimi je nesposoban u odnosu na staru gardu i sporiji je od vetela alonsa i hamiltona! To je usporedba sa 3 najbolja vozaca zadnjih 15 godina.
A kada se kimi usporedi sa novim klincima tek tada ispada nesposoban i ti novi klinci su bolji od njega i za glavu i ramena dok je za starom gardom losiji za “samo” glavu!!!!
Jel sada jasnije?

Race Engineer

Teško će biti stići sve te bodove to je istina. Pogotovo jer nema massija da ti dodijeli pobjedu i bodove a bez da se utrka odvozila, kao prošle godine u Belgiji.

west 044

Da Belgija isto jedan od ključnih momenata briljatno poklonjene titule !!!

Pratiteljcro

Pa sta tvoj “najveci ikada” Sir nije odvozio onako pobjednicki i izborio se za pole??
Nego je rusel u wiliamsu zavrsio ispred mimozice hahaha cista patetika od motiviranosti the grejtest drajvera.
I onda je u tvojoj glavi tu nesto poklonjeno maxu, bolje nespominji belgiju samo se sramotis hahahaa.

al.ko14

Max mi je super samo jer me podsjeca na Montoyu…….jako su slicni ludi i jedan i drugi…..i mislim da je zasluzio naslov prosle godine,bar po meni….ipak borio se sa Luisom….jako jako dobar vozac i jedan i drugi

Pedji2

Ako neko brani naslov ove godine to je massi, na srecu mu je onemoguceno. Maxu I tocionici sokiva RB, duuuuug period posta zelim. Zasluzili su

ZMija

zasto takva ogorcenost i tuga i zavist u tvom postu luis je stvarno imao karijeru koju je malo ko imo u f1 sve mu se namjestilo i on je to iskoristio pocetkom prosle sezone do brazila niko nije ni u snu mogao zamisliti da ce luis doci u situaciju da se bori za naslov ali opet mercedes napravi cudo i stize sa fantasticnim motorom od brazila dominantnim i pouzdanim i prccc ne zamijenise gume zasto zasto zasto jos i dan danas wolf o tome razmislja ali nema veze idemo masija optuziti a covjek je uradio pravu stvar samo kasno zbog… Read more »

schumy

Zašto si tako negativan u odnosu na RB ? I oni su ekipa kao i svaka druga, sa uspjesima gore-dolje….Tako se u životu sve posloži “tko bi gori sad je doli….”
Tako će se uvijek smjenjivati i ekipe i vozači, svaka pretjerana dominacija nije dobra, mi Primorci bi rekli “ča je previše ni ni s’ maslom dobro”!

Pratiteljcro

Nezna se dali vise mrzis maxa ili RB team!! Mozda oboje podjednako?

ZMija

nema potrebe za plakanjem prosli naslov je osvojio max i kada bi faktor srece poredili prosle sezone luis bi bio u velikoj prednosti e sada sto su na kraju karte podijeljene drugacije dva su razloga oba su skrivili u timu mercedesa jedan je ocigledan prvi dio sezone mercedes nije bio dominantan nego samo konkurentan drugi dio posle brazila bili su dominantni ali su se okrenuli faktoru srece koji ih ovaj put nije pogledao jer su trebali zamijeniti gume i ladno oderati maxa ali toto je zajebao stvar i posle se htjeo vaditi svojim uticajem ali je onda s….. i masija… Read more »

Desmosedici

Dobar komentar..sve se slažem kao da sam i sam napisao. LP!

mika.KA

Da je lewis zamjenio gume onda nebi đax i utrka bi zavrsila pod SC!

Desmosedici

Odakle ti to znaš?..rekao ti Vidoviti Milan?

Pratiteljcro

Nije tvoj modni macak imao muda da riskira sa odlaskom u box i prepusti maxu poziciju na stazi! Toliko ga se bojao aaahahahaha

papaya

I taj jedan što imaš ti je poklonjen …ali uvik nesto obiljezi povijest…pa tako i tvoj naslov

mody

Nema vise dominacije merda bye bye

Desmosedici

Ništa njemu nije poklonjeno..po svim parametrima prošle sezone Max je bio daleko najbolji..bila bi prava ironija i nepravda da je na kraju izgubio prvenstvo..pogotovo ne na način kako se ovdje od vas nekolicine priželjkivalo, a to bi bilo da se utrka prekinula kako bi se pomoglo Lewisu..kod Mercedesa su jednostavno pogriješili u taktici..nisu prtedvidjeli mogućnost Safety car-a pri kraju utrke i to je to..sami pali, sami se ubili. A što se tiče ove sezone ja bih volio da bude po ovome kako Max sada plače, da ne može nadoknaditi zaostatak za Leclercom..mislim da je još i previše rano o tome… Read more »

papaya

Ja ništa nisam priželjkivao..niti sam očekiva prekid utrke?pa kad se to utrka prekidala??mercedes je pogrišia jasno kao dan,a isto tako massi pomogao jasno kao dan

Ne volim i ne cijenim tog lika sa tim poklonjenim naslovom i ponovit ću po tisućiti i sad zadnji put *izbrisa bi svaku pobjedu i svaki podvig MERCEDESA iz svih udžbenika na svitu samo da ovaj nikad nije posta prvak*… 25 naslova bi još da Ferarriju i McLarenu

Pratiteljcro

Lazes.
Da je ham uzeo nalsov u abu dabiju uopce te nebi diralo to sto je ham presjekao zavoj SVIJESNO a za to nije bio kaznjen.
Max mu je ostavio dovoljno prostora ali se ckapi hamilton usrao i povukao te presjekao zavoj SVOJEVOLJNO. I naravno nije bio kaznjen.

*izbrisa bi svaku pobjedu i svaki podvig MERCEDESA iz svih udžbenika na svitu samo da ovaj nikad nije posta prvak*”

Tvoja mrznja je jasna kao dan!!

Desmosedici

Opet ti kažem, Maxu nije ništa poklonjeno..bio je najbolji kroz sezonu..u Bahreinu pokraden, na Silverstoneu i Hungaroringu teško oštećen, ostao bez bodova u kada se sezona lomila..na kraju mu se osmjehnula i sreća i sve mu to vratila da zasluženo osvoji prvenstvo.

papaya

I da se još 27 puta rodimo Vi nikad nećete na tu temu dat realan osvrt jer je to tako u svima nama

papaya

I jos je bitno naglasiti da je vozač red bulla bio po meni stepenicu iznad cilu sezonu i da on ima zasluzeno naslov međutim zadnja utrka je bila kontrovezna i naslov je na kraju kontrovezan

amadeus2022

Ma meni je odmah prva utrka u Bahreinu bila kontroverzna kad je Ham 28 puta vozio izvan staze i nikom ništa. Da je to uradio Mazepin izbacili bi ga iz F1 s obrazloženjem da ne poznaje ni pravila utrkivanja itd.itd

Pratiteljcro

Nemas ti pojma o utrkivanju.

papaya

Pa imam vrimena naučiti,valjda

Pratiteljcro

APSOLUTNO SVAKI duel 2021g. u kojem su sudjelovali max i lewis tvoja mimozica je popusila te iste duele! Dali si svjestan te cinjenice?

papaya

Na koji način sa tobom mogu pričati?ne želim te vriđati i tu bi završia sa tobom

Pratiteljcro

Malo bi prico samnom malo nebi. u cemu je problem?
Ali zapravo ti nezelis pricat samnom nego si se trigerao na cinjenicu da je tvoj ham izgubio u svakom duelu, to tebe svrbi!!
Ham je cijelu sezonu isao djonom jer u duelima sa verstapenom i NIJE MOGAO drugacije. Lijepo se vidi ove sezone kako se nadmudruju vozaci podjednakog nivoa kao sto su to ves vs lec. One “borbe” od prosle godine su smijurija i cista patetika ali kako za koga…

west 044

Možda je ovo način kako se brani poklonjeni naslov. Kako došao tako otišao!!!

mody

Koji poklonjeni razbio ti je lewisa pa jos places htio bi safety car do zadnjeg kruga 7 godina je proslo

Desmosedici

Razbucao je Lewisa “ko budala novine”..a ostali nisu imali uvjete pa stoga ni šanse da se sa njima nadmeću za naslov.

schumy

A koji je veći “usranko” od tvojega L-AMG-a? Puhao se 2019 pa su mu bolid obojili u crno (1?), valjda je stekao dojam da su rasisti navalili na njega….. Dosta ga je pogledati kada uzme pobjedu, on s nikim ne priča, samo se puše, briše “rosno” čelo ili što sve ne, samo da u u odmaku od svojih kolega – prava pravcata “mimozica”, dobro ga je netko nazvao. Ove godine svjedočimo žustrom druženju i komentarima onih na postolju o detaljima utrke (Max, Lec), zar to nije lijepo – sportski ? A ona “čunka” neka samo mposkakuje i dalje, ima tu… Read more »

F1 fan

Ono što se tebi dogodilo do sada , vrlo lako se u narednim utrkama može dogoditi i ferariju. Dakle, sve je otvoreno. Vettel je 2012. Imao odustajanja i probleme , okretao prvenstvo u drugom dijelu, zašto ne bi ti

Webmaster

Malo je bed kaj nema Massija da pomogne,ali kaj je tu je….

schumy

Prestanite o Masiju, dosadili ste bogu i vragu – činjenica je da je u 2021 god. Max bio evidentno bolji od L-AMG-a i zasluženo je uzeo naslov!
“…U dobru je lahko dobrim biti – na muci se poznaju junaci!…”

amadeus2022

A kome je u Bahreinu progledano kroz prste?

schumy

Daleko je još kraj prvenstva! Ovako malodušan ne smije biti svjetski prvak?! Što bi onda rekli razni prvaci iz prošlosti koji su gubili naslove i za 0,5 bodova !!!
Stisni zube i guraj – samo upornim radom su zajamčeni uspjesi !!!

Desmosedici

Nije on baš naivan..ovo je samo “pila naopako” tako da bi imao alibi ako ne uspije..ili da bi sebi podigao vrijednost ako uspije.

Mike-ferrari

Naucio je ponesto od ovog sta mu je skunuo skalp prosle sezone
Hahah

Desmosedici

P.S. ..da ti kažem nešto od ti 0,5 bodova i kako se to sve vrati ako želiš nešto nepošteno..to je karma..to se dogodilo Mercedesu i LH prošle sezone..dakle, pričamo o sezoni 1984..na kraju sezone Lauda osvaja naslov ispred Prosta sa 0,5 bodova razlike..sjetimo se GP Monaca te godine..Prost vodi u dominantnom Mclaren TAG Porscheu..međutim pada jaka kiša i sustižu ga Senna u tada najlošijem bolidu Toleman Hart, i jako talentirani vozač Steffan Bellof u također dosta lošem Tyrellu..kada se vidjelo da bi mogli stići i prestići Prosta nastalo je “lobiranje” od strane Mclarena, slično “lobiranju” Totta Wolffa svih ovih hybrid… Read more »

mody

Ima jos 20 utrka ferrari izgleda mocno.vidjet cemo volio.bi da ssejkljuci i mclaren i jos netko

Related Posts
75
0
Would love your thoughts, please comment.x