Ricciardo: Za sutra najavljujem potpuni napad

Iza Daniela Ricciarda loš je prvi dio prve sezone u McLarenu, ali svi problemi bi lako mogli biti zaboravljeni, stane li sutra na postolje u Monzi.

Australac će u nedjelju imati sjajnu priliku za svoje prvo postolje za momčad iz Wokinga. Završio je na trećem mjestu subotnje sprint kvalifikacije, a zbog kazne za pobjednika tih kvalifikacija Valtterija Bottasa, startat će iz prvog startnog reda. Max Verstappen na prvoj, Daniel Ricciardo na drugoj startnoj poziciji. Bit će to interesantan trenutak za nekadašnje momčadske kolege.

Ključan trenutak sprint kvalifikacija za Ricciarda je bio izvrstan start, prilikom kojeg je ugrabio dvije pozicije. Željet će nešto slično ponoviti i sutra iza 15 sati.

“Prošlo je mnogo vremena otkad sam bio na ovoj poziciji, tako da je dobro. Dobro je vratiti se. Sutra će biti važno, ali dobili smo tu jednu poziciju zbog Valtterijevih problema, u prvom smo redu i vrlo sam sretan zbog toga.”

O svom pristupu glavnoj utrci vikenda kaže: “Samo napad. Sasvim sigurno, potpuni napad. Ono što mi je danas dalo priliku bio je dobar start. Mislio sam da ću možda dobiti i Verstappena u prvom zavoju, ali imao je unutarnju stranu. S veseljem gledam prema sutrašnjem danu.”

“Za McLaren je prošlo mnogo vremena, za mene je prošlo mnogo vremena. Definitivno je osvježavajuće biti opet ovdje i da, blizu smo. Znam da će neke stvari sutra trebati krenuti u našem smjeru, ali sigurno ćemo biti u borbi, u lovu.”

Lando Norris je sprint kvalifikacije završio na četvrtoj poziciji, držeći iza sebe Lewisa Hamiltona. Sutra će sa sedmerostrukim prvakom dijeliti drugi startni red. Ne očekuje da će ga pobijediti.

“Uspoređujući se s većinom, mislim da izgledamo dobro i da možemo biti sigurni u sebe. Ipak, u usporedbi s Mercedesom, definitivno smo puno sporiji i Lewis će u nekom trenutku sutra proći ispred mene.”

“U ovoj situaciji sam pritiskao kao lud 18 krugova, potrošio gume i proklizavao posvuda kako bih izdržao, ali kad trebate dosegnuti 40. ili 45. krug na nekim gumama ili tako nešto, onda neću moći voziti na taj način dovoljno dugo.”

“Ovo je bio dobar dan jer se u ovoj situaciji to može, ali mislim da u usporedbi s Red Bullom i Mercedesom ipak previše zaostajemo da bismo se stvarno borili. Pokušat ćemo i držat ću se koliko god bude moguće i bez obzira na sve, možemo do dobrog rezultata”, rekao je Norris.

McLarenu je važno dobiti Ferrari. Razlika je sad deset i pol bodova u korist talijanske momčadi, a crveni bolidi sutra će biti u trećem startnom redu.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8F

Na Gaslya?

west 044

Njihov glavni cilj je držati Ferrari iza sebe, mislim da još nisu u stanju ostat ispred Mercedesa punu trku!!!

F1 44

Mislim da ciljaju na maxa

brasko

Samo hrabro i bez respekta. Možeš ti to.

Lewis8F

Vidjet će Maxa na startu i po ekranima pored staze. Ako bude imao sreće i na postolju. Kako mu ide sezona možda ovo treće ni neće.

brasko

Čini se da si ga potpuno i apsolutno podcijenio.

Related Posts