Horner: Mercedes ima prednost na sljedeće dvije utrke

Iako momčad iz Miltona Keynesa dolazi u Monzu sa snažnim nastupima na VN Nizozemske prošlog vikenda, šef momčadi Christian Horner smatra da karakteristike Monze i Sočija neće toliko odgovarati njihovom bolidu.

Horner kaže da performanse dviju momčadi tijekom prethodnih godina ukazuju na to da se njegova momčad suočava s mnogo većim izazovom, prije nego što bi se kasnije u sezoni stvari trebale za njih poboljšati.

“Njihov paket bolida i motora uvijek je bio odličan na ove dvije staze, a mi smo tu uvijek imali slabije performanse. Dakle, očekujem da će oni imati prednost za sljedeće dvije utrke.”

“No, nakon toga bi nam trebalo biti jednostavnije. Tome se svakako nadam. Sljedeća dva trkaća vikenda za nas su pokušaji da ograničimo štetu i izvučemo iz automobila koliko god možemo”, rekao je Horner.

Iako su u Red Bullu ove sezone bili prilično aktivni s nadogradnjama, posebno u području difuzora, Horner je predložio da se sada fokus sve više prebacuje na 2022. godinu.

Sukladno tome, momčad neće donijeti ništa značajno za Monzu i Sochi, osim uobičajenih krila s manjom potisnom silom koja su neophodna.

“U 2022. se ulaže veliki napor. Očigledno će postojati posebna krila za Monzu, koja će imati svi bolidi.”

“Ali s ovim bolidom sada idemo do kraja ciklusa. No, ako u određenom području postoji marginalna dobit, morate to učiniti”, rekao je Horner.

Nakon VN Nizozemske, Horner smatra da postoji samo 0,1 sekunda razlike u performansama između Mercedesa i Red Bulla.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Potpuno je u pravu Horner… gazda Toto ima mali problem on se zove novi motor za Imolu??? … pošto su nekim čudom riješili hlađenje motora i dobili su nekih 20ps od Silverstona.. gpsa pračenje…prema tome imaju prednost…ali se pokazalo da je motor malo kraćeg vijeka … zanimljivo je to što je pravilnik pun rupa….to su iskoristili na lukav način da motor dobije tijekom kruga više hladniji zrak od vrijednosti propisane… zatim možete ubrizgati više goriva nego što je propisano jer to radi povremeno u ukupnom mjerenju kruga ostaje u normama..Sjećate se halabuke novinarske oko Ferarijevoga motora tko je bio glasan???… Read more »

Lewis8

Kako si strpao u podužu rečenicu jedno desetak naklapanja. Čak se pisalo po portalima da je RB poslao prigovor na motor. Onda su iz RBa rekli da nisu.

Ovo što ti pišeš kako radi motor i kako ima 20ks je nešto što se nagađalo glasno od strane RBa. Onda se pisalo da je RB temeljem toga tražio pojašnjenje pravila iako je to demantirano.

Dakle, ti si i dalje na naklapanjima koja pišeš kao dokazane činjenice.

Čak ni Horner više o tome ne govori. Niti u ovom članku iz kojeg ti to iščitavaš, ahaha.

west 044

To je još jedan koji vjeruje da je zemlja ravna ploča!!!

Lewis8

“Sjećate se halabuke novinarske oko Ferarijevoga motora tko je bio glasan??? i tajnoga dogovora ali je interesantno što fia nije mogla dokazati Ferariju na koj način to rade… već su to pokazale brojke i svejedno su kažnjeni.”

A pazi koje još moći posjeduje.
Posjeduje moći iščitavanja tajnog ugovora na daljinu.
Zna da je Ferrari kriv, da je kažnjen i kako je kažnjen.

Ma lik 100% radi kao noćni tarot majstor. Ahahahaha, ja sam gotov.

robif

Vidoviti Milan

Yukihonda

još nisi objasnio ovu sliku???? kakve veze što govori članak??? zamisli pisalo se po portalima… što sam ja pisao o hlađenju motora i nadmorskoj visini u kojoj Merc ima PROB?? … sigurno si stručan u fizici pa ćeš nam i to objasniti.. odmah nakon famozne pobjede u Silverstonu jel tako??? … ajmo brzo u arhivu… ti si načitan dobro ti znaš kada je to bilo…ti portali tada o kojima ti pričaš nisu ništa pisali vezano za taj slučaj… zato ne lupetaj… ovo je za tebe viša matematika.. samo da znaš kada riješiš hlađenje motora učinkovitije vrijednost brojeva raste… Merc je… Read more »

Lewis8

Haha, kad je tarot smjena?

r.u.m.

nebi baš rekao,Honda se pokazala dosta dobra ove godine vidi se i po Gasly evim rezultatima ima itekako brzinu.
Po meni baš RBR bi mogao imati prednost ako se po tome gleda a volio bi da Renault iznenadi da probaju iščupat nešto iz tog Renoliča.

F1 fan

Koji renault? Reno nema momčad u f1 🤣

Lewis8

To bi bilo lijepo.

Related Posts