Gasly: Imali smo odličnu priliku, vrlo sam razočaran

Sprint kvalifikacije nude vozačima priliku zaraditi poneku poziciju tijekom kratke utrke, za bolje startno mjesto u nedjelju, ali i nose opasnost pada na začelje poretka zbog najmanje pogreške ili incidenta. Ovoga je vikenda to na svojoj koži osjetio Pierre Gasly.

Francuski je vozač u petak klasične kvalifikacije završio na jako dobrom šestom mjestu, ali nakon starta sprint kvalifikacija, prolazeći kroz prvu šikanu, imao je lagani kontakt s McLarenom Daniela Ricciarda. Prednje krilo na bolidu AlphaTaurija nije izdržalo i Pierre Gasly se našao van staze. Idući zavoj, Curva Grande, bio je koban i došlo je do udarca u zaštitnu ogradu.

“Fizički sam u redu, ali inače loše. Jednostavno vrlo razočaran jer smo imali odličnu priliku i odličan start, pri kojem sam prestigao Landa i Lewisa. Nažalost, dogodio se taj kontakt s Danielom i slomljeno je prednje krilo. Nakon toga sam otišao ravno u zid jer je prednje krilo palo pod bolid”, objasnio je Pierre.

Taj mu se peh dogodio na mjestu gdje je lani slavio svoju prvu pobjedu u Formuli 1. Start sa začelja djeluje kao velika kazna u Monzi jer pokazale su i sprint kvalifikacije kako je teško pretjecati, a Gaslyju to ne daje previše šansi da bi u nedjelju ipak mogao do dobrog rezultata.

“Bili smo brzi cijelog vikenda i to je pozitivno. S druge strane, nisam baš vidio mnogo pretjecanja. Lewis se mučio s prolaskom Landa, a bilo je još nekih bolida koji nisu uspijevali pretjecati, tako da se čini da nije lagano. Znamo da će biti teška utrka, ali na kraju dana moramo pronaći način za povratak i, nadajmo se, osvajanje bodova”, rekao je Gasly.

Društvo na začelju poretka pravit će mu pobjednik sprint kvalifikacija, Valtteri Bottas, koji ima kaznu zbog promjene pogonske jedinice.

Related Posts