VN Portugala u kalendaru i u 2021: Potvrđena utrka 2. svibnja

Formula 1 danas je formalno potvrdila utrku u Portimau te će se ona održati 2. svibnja kao treća Velika Nagrada u ovogodišnjem prvenstvu.

Prošlogodišnje izdanje VN Portugala bila je prva nakon 25 godina, a pamtimo ju kao jednu od uzbudljivijih utrka u sezoni. Također, bila je to jedna od rijetkih utrka koja se održala pred očima gledatelja, čak njih 27 000. Publika se očekuje i ove godine na tribinama.

“Oduševljeni smo što se Formula 1 i ove godine utrkuje u Portimau nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg događaja,” rekao je novi predsjednik F1, Stefano Domenicali.

“Zahvaljujemo se organizatoru i portugalskoj vladi za naporan rad i predanost za održavanje ove utrke. Uzbuđeni smo za novu sezonu, prošle godine smo dokazali da možemo održati 17 sigurnih utrka čime smo zadovoljili milijune diljem svijeta u ovim teškim vremenima. Radimo zajedno s organizatorima kako bi i ove godine ugostili navijače na siguran način.”

Rita Marques, ministrica turizma u Portugalu, ponosna je što će njena zemlja i ove godine ugostiti najprestižniji motosport u svijetu nakon što je Portugal bio 25 godina bez utrke u Formuli 1.

“Veliki događaji veoma su bitni u izgradnji slike i međunarodne promocije Portugala kao turističke destinacije. Stoga, s velikim interesom čekamo povratak Formule 1 u 2021. Htjela bih zahvaliti FIA-i i Formuli 1 što su nas odabrali i pokazali povjerenje. Potpuno smo predani da ova utrka bude ogroman uspjeh.”

Potvrda VN Portugala znači da će se ove godine održati čak 23 utrke, što je najviše u više od 70 godina povijesti Formule 1.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
mody
05.03.2021. 13:51

Odlicna staza vrtuljak bit ce super gledati opet bolide tamo

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x