Pirelli potvrdio testiranja 18 inčnih guma u 2021. s devet ekipa

Od sezone 2022. u Formuli 1 će se koristiti niskoprofilne 18 inčne gume. Kako bi bili potpuno spremni za prelazak na nove gume, Pirelli će testirati nove gume preko 20 dana i na deset sesija. Testiranja novih guma otvorio je Ferrari u Jerezu u veljači.

Prvi test je održan od 22. do 24. veljače u Jerezu, gdje su testirane gume za suho i mokro. Sve momčadi osim Williamsa će testirati nove gume tijekom sljedećih mjeseci. Testiranje novih guma je počelo i ranije, u 2019., no zbog pandemije bolesti COVID-19 prelazak na nove gume je prebačen na 2022.

“S nestrpljenjem čekamo test novih guma, no sve je poremetila pandemija.. Moguće je da će i ovi planovi biti modificirani. Imamo i rezervne planove. Nastavljamo s ovim programom koji će nam omogućiti da skupimo što više podataka za nova pravila koja će nam dati novi izgled F1 bolida,” rekao je Mario Isola.

“Hvala momčadima na podršci i testiranjima s njihovim testnim bolidima, što nam daje dobru povratnu informaciju. Već smo počeli u Jerezu s Ferrarijem, a završit ćemo s Alpineom u Magny-Courseu u rujnu,” dodao je Isola.

Većina će sesija biti održana s jednim bolidom, što znači 28 dana za testiranje guma za 2022. – 22 dana za gume za suho i šest dana za gume za mokro.

Related Posts