Leclerc: Ekstremna motivacija dovodila je do sudara, moram pametnije birati bitke

Iako su pojedine vožnje Charlesa Leclerca bile najsvjetliji dio Ferrarijeve turobne prošle sezone, imao je i on nekih većih pogrešaka, posebno nepotrebnih sudara u prvim krugovima utrka.

Možemo se prisjetiti sudara s momčadskim kolegom Sebastianom Vettelom na VN Štajerske ili pak sudara sa Sergiom Perezom i Maxom Verstappenom na VN Sakhira u Bahreinu. U obje te situacije Leclerc je jednostavno bio preagresivan i želio previše. Svjestan je toga i mladi monegaški vozač uoči početka nove sezone, njegove treće u momčadi Ferrarija.

“Definitivno je momčad prolazila kroz teške trenutke, a ja sam bio ekstremno motiviran učiniti nešto posebno. Ta se motivacija ponekad pretvarala u sudare na stazi, što nije bilo sjajno.”

“Prošle godine, uzmimo za primjer utrku ovdje, Veliku nagradu Sakhira, kad sam se upustio u borbu s Red Bullom kojeg ne bih mogao zadržati iza sebe u nastavku utrke. Bilo je pomalo blesavo sudariti se u toj fazi utrke, u borbi za pozicije koje ionako ne bih mogao zadržati”, kaže Leclerc u najavi VN Bahreina.

U 2021. Charles planira primijeniti pametniji pristup, no kaže da to ne znači da će odustati od svog stila vožnje.

“U mnogim situacijama moja nam je agresivnost pomogla u ostvarivanju boljih rezultata. Moram pametnije birati bitke, ali ako ću morati biti agresivan u nekom trenutku da bih došao do boljeg rezultata, ja ću to i biti.”

“Kao što sam činio i ranije u prošlosti sa svojim pogreškama, uvijek sam pokušavao shvatiti zašto sam ih napravio i ne činiti ih ponovno. Ja ću i dalje biti jednako motiviran i pokušati ostvariti odlične rezultate, a morat ćemo vidjeti gdje smo točno kako bih prilagodio svoju agresivnost na stazi. Naravno da ću pokušati ne ponavljati isti tip pogrešaka.”

Kakav će točno biti Ferrari u novoj sezoni ostaje misterij na još dan ili dva. U bolidima je nova pogonska jedinica, radilo se preko zime na poboljšanjima stražnjeg dijela bolida, a Leclerc izražava umjereni optimizam s obzirom na viđeno tijekom trodnevnog testiranja.

“Mislim da postoje pozitivni znakovi s testiranja, a vidjet ćemo za sigurno od subote nadalje. Balans bolida, njegovo ponašanje u različitim dijelovima zavoja od ulaska do izlaska, mislim da je nešto bolje, da ga je nešto lakše voziti i to je već dobro. Imamo pozitivne pokazatelje, ali prilično je teško suditi dok ne vidimo sve bolide na limitu u kvalifikacijama.”

Prvi slobodni trening na VN Bahreina počinje u petak u 12:30 po hrvatskom vremenu.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
FerrariHR

Točno. Bitno je navrijeme prepoznati svoje nedostatke i krenuti naprijed. Sretno u novoj sezoni.

Related Posts