Kratka sprint utrka planira se za Silverstone

Izvršni direktor Formule 1, Stefano Domenicali, potvrdio je da će Silverstone biti jedna od staza na kojoj će se voziti kratka (sprint) utrka ove godine.

Nakon nekoliko sastanaka odlučeno je da će novi format, koji se sastoji od kvalifikacija u petak i sprint utrke u subotu koja određuje startne pozicije za nedjeljnu utrku, biti testiran na tri trkaća vikenda.

U početku se mislilo da će ta tri vikenda biti ona u Montrealu, Monzi i Sao Paulu, ali Domenicali je sada potvrdio da će jedan zapravo biti u Silverstoneu.

Što se tiče formata i pravila utrke, koja se naziva “sprint za kvalifikacije”, neke su se stvari dogovorile, ali još uvijek treba odlučiti o mnogim specifičnostima.

“Ono što mogu reći je da će se na Silverstoneu održati sprint utrka. Dovršavamo složenost pravila, te sigurno ne želimo oduzeti prestiž nedjeljnog Grand Prixa. To će ostati vrhunac vikenda.”

“Pružit će akciju dan prije utrke. Omogućit će fanovima i medijima više sadržaja. Trajat će oko pola sata, neće biti slavlja na postolju, to će pričekati do nedjelje. Ali bodovi će se dodijeliti, još nije određeno koliko”, objasnio je Domenicalli.

Williamsov Simon Roberts rekao je da su bodovi jedan od ključnih parametara oko kojih se treba dogovoriti:

“Želite da se momčadi bore do kraja. Ne želite da odustanu jer nema bodova. Ali s druge strane, to nije glavna utrka. Glavna utrka je u nedjelju, moramo zadržati taj duh.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Proba sa jednom Sprint utrkom u Silverstoneu nam može dočarati kako bi to sve izgledalo, a ne može nikome nanijeti neku veliku štetu..stoga neka pokušaju da vidimo kako to izgleda.

mody

ov kvalifikacije su dosadne prozvane sz mercedes test u 15 minuta mozes napraviti 10 pogresaka jedan brzi krug i prvi si to je dosadno bolje vratiti letece krugove a na onim sporim stazama ili dosadnom adbudabiju da bude obrnuti start f1 gubi popularnost igledanost, jedn momcad dominira subota je uvijek lewis 1 botas drugi max treci preticanja iza 10 mjesta i 15,, bernie koji je unistio f1 kaze sada zalim sta sam doveo turbo v6 kamione sada to govori haha

Crnac

Ne razumijem to tvoje forsiranje obrnutog starta. Zamisli recimo sebe u nekom sportu, daš sve od sebe da osvojiš prvo mjesto i onda kada ga osvojiš oduzmu ti ga i daju ga najlošijem. Zar je to pošteno prema najboljima?

robif

Bravo…nevidim ni ja neki smisao u tome…čemu takvi eksperimenti?Kao da u nogometu tko ce manje golova dat

Crnac

Nešto sam zaboravio. Koliko je komplicirano nekome namjerno biti zadnji kako bi u utrci startao prvi? Dobili bi kvalifikacije u kojima bi se natjecali tko će biti najsporiji.

Desmosedici

Slažem se..ne znam tko bi i kako, na koji način, uspio regulirati da najbolji ima motiv da bude prvi a da starta zadnji?

Related Posts