Perez: Očekivao sam lošije kvalifikacije

Sergio Perez nastavlja s briljantnim nastupima. Jučer je u kvalifikacijama za VN Bahreina smjestio Racing Point na petu startnu poziciju, no uoči utrke poručuje da to i neće biti toliko važno za konačni rezultat.

Meksikanac se smjestio iza vozača Mercedesa i Red Bulla, na poziciju best of the rest, a ispred Renaultovog dvojca.

“Bio je dobar nastup. Ono što je obilježilo naše kvalifikacije je činjenica da smo prošli kroz Q1 koristeći samo jedan set guma, tako da su nam ostala dva seta za Q3 i mislim da je to pomoglo pri izvlačenju maksimuma iz bolida. U dobroj smo poziciji za utrku i zadovoljan sam, posebno jer sam očekivao nešto lošije kvalifikacije.”

Međutim, osim same startne pozicije, Sergio kaže da će za uspjeh u utrci mnogo važniji biti menadžment guma.

“Kvalifikacije ovdje nisu reprezentativne. Mislim da će biti ključno u utrci imati dobar i konzistentan tempo, a vidjet ćemo što možemo učiniti. Ja sam prilično siguran u naše mogućnosti. Mislim da imamo dobar bolid za utrku i veselim se tome”, izjavio je Perez nakon kvalifikacija.

Njegov timski kolega imao je lošu subotu. U Q2 je došlo do određene zbrke s gumama na njegovoj strani garaže i ispao je osvojivši 13. poziciju.

“Imali smo pogrešne gume na bolidu. Ne treba nekoga kriviti. Mislim da je došlo do zabune u komunikaciji jer sam ja mislio da imamo vremena za dva izlaska, a imali smo za samo jedan i taj smo odradili na korištenom setu mediuma. Bile su to gume koje sam koristio u Q1 i u Q2 prije crvene zastave, a budući da su svi ostali izašli na novom setu, nismo se mogli približiti. Nažalost, loša odluka”, rekao je Stroll.

Related Posts