Binotto: Pripremit ćemo Sainzu testiranje u starom bolidu

Mattia Binotto otkrio je da Ferrarijeva momčad početkom sljedeće godine svojem novom vozaču Carlosu Sainzu planira organizirati vožnju u bolidu iz 2018. godine.
Međutim, ni Daniel Ricciardo ni Sebastian Vettel to neće odraditi u svojim novim timovima, McLaren i Aston Martin, prije pojave njihovih bolida za 2021. godinu.

Samo tri dana službenog predsezonskog testiranja, koje će podijeliti dva vozača, zakazano je za sljedeću godinu, pa će oni koji su promijenili momčad imati prilično ograničenu priliku za potrebnu kilometražu upoznavanja nove okoline prije prve utrke.

Međutim, pravila dopuštaju upotrebu bolida starih dvije godine bez ograničenja, zbog čega je Fernando Alonso nedavno testirao na raznim stazama za volanom Renaulta iz 2018. godine.

“Svakako je jedan i pol dan vrlo kratko, vrlo je malo vremena. Pokušavamo organizirati nešto za Carlosa, kako bismo bili sigurni da može ubrzati integraciju s timom, s inženjerima, s automobilom, s našim načinom rada i našim postupcima.”

“Simulator će biti važan u tom pogledu – preko simulatora može surađivati ​​sa svojim trkaćim timom, svojim inženjerima i tehničarima. Trenutno pokušavamo organizirati na kraju siječnja, vožnju sa starim automobilom, samo kako bismo bili sigurni da se što prije navikne uglavnom na naš tim i postupke i da upozna naše ljude”, rekao je Binotto.

Andreas Seidl, šef McLarenove momčadi, rekao je da momčad neće moći postaviti MCL33 za Ricciarda, pošto se spremaju za prelazak na Mercedesovu pogonsku jedinicu sljedeće godine. Seidl je naglasio da se s novim vozačem momčadi može mnogo postići čak i bez vožnje stazom.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
F1 Majstor

Mislim da Sainz nije klasa vozaca za top momcadi.Ne vidim po njegovim vozackim sposobnostima da je spreman boriti se za vrh.Mislim da je Ferrari pogrijesio s njim i da ce opet maksimum za njih donijeti Leclerc.Naravno mozda grijesim.Vidjet cemo.

Related Posts