Bottas: Vjerujem da ću imati prednost u prvom stintu na VN Rusije

Valtteri Bottas vjeruje da će imati prednost tijekom cijelog prvog stinta na VN Rusije jer utrku starta s treće pozicije na medium gumama. Njegov momčadski kolega Lewis Hamilton starta s prve pozicije, ali na mekim gumama. Max Verstappen će startati na medium gumama i ima priliku preteći Hamiltona do prve krivine. Bottas je uspio doći do prve pozicije u prvom krugu VN Rusije 2017. godine te se nada sličnom scenariju i ove godine.

“Sjećam se da sam ovdje startao treći i znam što se tada dogodilo, sigurno ću pokušati učiniti isto. Zaista mislim da imam prednost u prvom stintu s medium gumama, tako da je ulog velik.“

Bottas misli da je bio dobar cijelog vikenda, ali nije zadovoljan završnom rundom kvalifikacija.

“Izgledalo je prilično dobro cijeli vikend. Također, u Q1 i Q2 je sve bilo lijepo i glatko, ali u Q3, da budem iskren, ne znam. Popravio sam se, ali su drugi očito pronašli više prostora.”

“Mislim da su gume ovdje prilično osjetljive. U prvoj vožnji u Q3 gume su mi bile prehladne, u drugoj vožnji ne znam, jednostavno nisam mogao ići brže, tako da mi nisu jasne neke stvari. Ne razumijem zašto nisam mogao odvoziti krug kao Hamilton u Q3. U Q2 sam se osjećao bolje i to mi nije jasno. Ipak, treća startna pozicija je dobra i mislim da sam na boljoj opciji guma,“ zaključio je Bottas.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Hamilton je na softu i tu je u prednosti na startu zbog boljeg gripa, dok su ova dvojica Max i Bottas na mediumu ali imaju zavjetrinu tako da mislim ako svi dobro startaju da bi Bottas mogao proći Maxa a opet ovaj soft kod Hamiltona bi mu mogao pomoć da sačuva prvo mjesto do prvog zavoja.Naravno tko zna šta će biti, ovaj scenario je pod uvjetom da svi imaju dobar start!!!

madgalico

OMG! Nada umire zadnja..hehe

Related Posts