McLaren nije u mogućnosti odraditi privatne testove

McLaren radi prelaska s Hondinih na Renaultove neće moći odraditi privatne testove prije početka sezone sljedećeg mjeseca.

Pravila ne dopuštaju testiranje trenutnih bolida tijekom sezone, ali je dozvoljeno da se koriste stariji bolidi, od 2016.-2018., te mogu napraviti kilometara koliko žele.

Mercedes se priprema za testove u Silverstoneu s bolidom iz 2018., a Ferrari u Fioranu.

No, šef McLarenove momčadi, Andreas Seidl, potvrdio je da njegova momčad neće odraditi nikakvo privatno testiranje jer nemaju na raspolaganju Hondine pogonske jedinice iz razdoblja 2015.-2017.

To znači da je tim mogao koristiti svoj automobil iz 2018. godine za testiranje, ali zbog izrazito različite filozofije dizajna u odnosu na današnji bolid, MCL33 nije dovoljno reprezentativan bolid koji bi se isplatilo testirati.

“Nažalost, nemamo mogućnost da imamo automobil star dvije godine koji bismo mogli testirati zbog promjena dobavljača motora posljednjih godina”, izjavio je Seidl.

“Ali kao što ste već vidjeli, Lando je vozio karting i besplatno testirao u F3, a isto planiramo i s Carlosom kako bi vozači bili spremni. Naravno, učinit ćemo i simulatorski posao s njima”, dodao je Andreas.

Seidl je rekao da su McLarenove pripreme započele uoči otvaranja sezone :

“Prošli tjedan smo ponovo okupili i pokrenuli trkaći tim, pa trenutno pripremamo automobile i pokušavamo proći kroz puno novih postupaka i procesa u garaži pod novim okolnostima vezanim uz društveno distanciranje itd.”

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Zanimljivo, mogli bi voziti bolid iz 2018. s Renaultovim motorom, ali više sličnosti bolid za 2020. ima s boidom iz Honda ere 2015.-2017. ??? Nešto mi tu malo smrdi. Ovo je vjerojatno više izjava za sponzore nego stvarno stanje. Možda izbjegavaju situaciju opravdavanja trošenja sredstava na testiranje, a otpuštaju radnike. Ovako ored sponzorima odaju dojam da žele gristi, ali nisu u mogućnosti. Realno znaju da im predstoji borba u sredini poretka sljedeće dvije godine, ako se i dogodi neki loši rezultat na početku sezone zbog “neuštelanosti” neke velike štete od toga ne bi trebalo biti, zbog toga neće izgubiti prvenstvo,… Read more »

mars32

Jest da se Honda kvarila i možda stvarno nemaju motor s kojim bi mogli voziti. Isto tako je prvi bolid s Renaultovim motorom bio promašenog koncepta kojeg su mjenjali za dalje, ali da im je stvarno potrebno mislim da bi im Honda prodala neki motor za par krugova.

Desmosedici

Ovo ne košta puno..ovo je samo mali trening za vozače prije početka sezone..stari bolidi na Demo gumama..malo da se sakupi ekipa, da vozači nakon simulatora odvoze i uživo da osjete bolid i stazu, da se uvježbaju neke nove procedure, da se uvježbaju mehaničari..i to je to.

r.u.m.

Sada vidiš što ti znači tvornička momčad. Ovo je živa žalost da jedan ovakav gigant Formule 1 ne može voziti jer nema svoju PU isto vrijedi i za Williams,Williams je trebao uletiti u Hondu kada je Mclaren imao probleme i Honda bi ih spasila s lovom a možda bi izrodio i kakav rezultat nikad neznaš. Williams je baš propao a i Mcl ovako bez motora je jeben. Cijeli koncept F1 je otišao u nekom smjeru dalje od sporta a više u nekom političkom,bogataškom neznam kako bi rekao velike korporacije auto industrije sve kroz novac. Pa piše sada da nema novih… Read more »

Desmosedici

Ako bude ovakvih test-treninga Mclaren neće moći ni dogodine..opet mijenjaju PU.

klepesina

A nista im nece pomoc to novo mjenjanje PU mozda budu malo blize nego sto trenutno jesu

klepesina

Mercedes tvornicki ce prvenstveno imat najjjacu PJ samo za sebe onda ce gurat Aston Martina ili Racing Point tek onda Mclaren dolazi na red

mars32

Po meni su trebali ostati na Hondi, prvenstveno zbog financijske injekcije koju su dobivali od njih, ali je na žalost došlo do zasićenja uzrokovanog lošim rezultatima. Kroz par sezona će svi motori biti izjednačeni i motor više neće igrati ulogu. Zbog Renaultove ideje da im Mclaren bude b momčad nemogu nastaviti s njima. Povratak na Hondu bi izgledao neozbiljan, a niti Red Bull vjerojatno nebi dopustio, pa je ostao samo Mercedes.

Desmosedici

Tako nekako..slažem se.

Related Posts