Andy Cowell napušta Mercedes na kraju sezone

Iz Mercedesa smo dobili informaciju kako će čelni čovjek odjela za pogonske jedinice, Andy Cowell, napustiti momčad na kraju sezone tj. u siječnju 2021.

Cowell je bio na mjestu šefa odjela za pogonske jedinice pri Mercedesu proteklih sedam godina, te je u Njemačkoj momčadi bio ukupno 16 godina.

”Nakon 16 godina provedenih u momčadi, odlučio sam da je sada pravo vrijeme da se odmaknem od ove uloge i potražim neki drugi inženjerski izazov. Posebno cijenim to što sam zajedno s Toto Wolffom uspio prepustiti moju poziciju Hywelu i ostalim suradnicima te znam da u tome neće razočarati,” rekao je.

Na njegovo mjesto neće dolaziti nitko novi, već će se to mjesto dodijeliti Hywelu Thomasu, koji će se brinuti ponajviše oko pogonske jedinice za Formulu 1. Preostale zadatke koje je imao Cowell će biti raspoređeni ostalim radnicima.

Toto Wolff je pohvalio rad Andya Cowella u proteklim godinama te je istaknuo kako je on jedan od zaslužnijih ljudi za Mercedesov uspjeh u turbo-hibridnoj eri.

”Andyevo vodstvo u proteklim godinama je bilo ključno za uspjehe koje smo ostvarili kao momčad. Ostavio je dubok trag u momčadi i u motorsportu općenito, a u budućim izazovima mu želim sve najbolje,” rekao je Toto Wolff.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Evo malo o Indyu i Ferrariju: Dallara, Ferrari bi pojačao Indycar. Mi ćemo biti tamo Inženjer Dallara komentira mogućnost da će Ferrari kombinirati svoje djelovanje u Indycaru i u Formuli 1. Misija tvrtke Dallara je da sve više razvija sigurnost svojih šasija u svim kategorijama Nastaviti s novom generacijom elektrificiranih motora, nastaviti s novim jednosjedima. Indycar 2022. prelazi iz fiksne točke pravila, što je potvrda Dallarine prisutnosti, danas s 23 godine ponude svojih šasija. “Svakako ćemo ići dalje”, potvrđuje Gian Paolo Dallara. “Odnosi ne mogu biti bolji. Nemamo brige oko toga ‘hoćemo li’. Odradit ćemo svoj posao za Indycar. U… Read more »

Desmosedici

Mercedes: Kakva će biti Cowellova ostavština? 16. lipnja 2020., 9.30 Direktor Mercedes AMG HE napušta ulogu u Brixworth-u prije nego što sezona F1 2020. započne s austrijskim GP-om: doznajmo što stoji iza mutacije u Mercedesovoj momčadi. Andy Cowell napušta scenu nakon 16 godina većinom obilježenih uspjesima: od 1. srpnja više neće biti upravitelj Mercedes AMG-ove HEG (High Performance Powertrain), motornog sjedišta Brixworth-a, srca koje kuca tamo gdje je hibridna tehnologija pronašla svoje mjesto, najviši izraz od 2014. godine, godine u kojoj je F1 glasao za energetske jedinice. Cowell (51), Englez, je napravio korak u stranu: ostat će s drugom ulogom… Read more »

Desmosedici

Dočekali i Njemci..Markus Schafer je unaprijeđen i postaje direktor projekta..fali samo vozač..Hahahaha!

LHx6

Hm, ali ne znam niti jednog dobrog. Znam britanca i španjolca, nekog nizozemca, ali nijemca ne mogu se sjetiti.

Desmosedici

..admine, skužio sam te.

Desmosedici

Ima samo jedan Nijemac u F1..4xWeltmeister..treći vozač po uspjehu svih vremena u F1..na znam kako sam se to uspio sjetit..ah, da..naravno..stalno kopam po wikipediji pa sam to pronašao i vama sada s tim dosađivam..Zo..Zo!..Ajde me sada obriši!

Panzer

Probali s Njemcima (Schumacher,Rosberg) pa vidili nista od toga!

Desmosedici

Tako je. I Heinz je tako propao.

Desmosedici

..i Rommel. Doveli Montgomerya i sve ih pragazio.

klepesina

Covjek je cisti genije…Welcome to Aston Martin

Desmosedici

Što će on u Aston Martinu?..Da pravi novi PU pored Mercedesova koji je ujedno vlasnik svega?..Pametno, nema što..ima ona stara izreka da”papir sve trpi.”

Related Posts