Steiner: Haas je u stanju konkurirati Renaultu

Šef Haasa, Guenther Steiner, izjavio je kako je siguran da njegova momčad može parirati Renaultu u ostatku prvenstva. Haas ove godine raspolaže solidnim bolidom te se bodovima, uz Magnussena, priključio i Romain Grosjean.

Unatoč tome što puno bolida bržih od Haasa nije završilo utrku u Austriji, Steiner smatra kako je brzina bolida vrlo realna. Temeljem dobrih rezultata, Steiner smatra kako mogu postati i odlični:

“Ne možete uvijek ciljati na peto mjesto samo zato jer držite petu poziciju u poretku konstruktora. Morate se boriti i za još viši cilj,” rekao je Steiner.

Jedna od momčadi koje su se ove sezone iskazale je i Renault. Steiner vjeruje kako će uskoro Francuzima postati izravni konkurenti na stazi.

“Renault je snažna momčad, razumiju se u svoj posao i sigurno nam ga neće olakšati. U Austriji nam se posrećilo što smo dobili tri mjesta više nego inače. Ali opet, moramo nastaviti tu borbu i truditi se da ostale ostavimo iza sebe,” objasnio je Steiner.

Govorio je i o uzletu McLarena i Force Indije za koje smatra da mogu predstavljati opasnost u budućnosti.

“Force India i Mclaren su također vrlo jaki. U Austriji smo dobili mali vjetar u leđa. No, pokušat ćemo se progurati naprijed do četvrtog konstruktorskog mjesta. Ne znam hoće li nam uspjeti, ali dati ćemo sve od sebe.”

Vlasnik momčadi, Gene Haas, sličnog je razmišljanja što se tiče forme. Kao i svaki odgovorni vlasnik, vjeruje u napredak i kontinuirano unapređivanje. Smatra kako je Haas napravio sve kako je planirao u Austriji, i to se odrazilo na cijeli vikend.

“Mislim da je ovo bila jedna od prvih utrka gdje nam je sve pošlo za rukom. Petak, subota i nedjelja su bile besprijekorne. I to je bit svega.”

“Iza nas je dug i težak put, ali ni drugima nije lako. Uvijek smo bili slabašni u sredini sezone i sada smo se iskupili za lošu formu. U svakoj sljedećoj utrci možemo završiti u dvostrukim bodovima. Kao da smo potpuno nova momčad,” zaključio je Steiner.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Šta je tu čudno? HAAS je od Ferrarija dobio pogon i sve dijelove koji se smiju razmjenivati. Dizajn, vjerojatno i šasija, su dosta slični. Jak, konkurentan bolid, s puno potencijala, ali za uspjeh je potrebna i dobro organizarana momčad.

Dani

Ali takvi su bili i početkom prošle godine i onda su počeli padati tokom sezone. Nemaju dobar razvoj kroz sezonu. Recimo mclaren je priznao da im ovogodišnji bolid ima manje df od prošlogodišnjeg, a FI je isto fulala dizajn. Samim time imaju dva tima manje kao konkurente. Ali to ne umajuje njihove zasluge za ovako dobar bolid. Jedino kaj me tamo smeta su ta dva vozača. Ne mogu ih očima vidjeti. Recimo Wehriein bi po meni bio boji izbor .

Desmosedici

Gene Haas se u Americi bavi utrkama u drugim kategorijama. Za F1 prilike ovo je novi mali team i nema resurse za razvoj kao top tvorničke momčadi i neke druge kao Mclaren, Red Bull, Williams.. Stoga nije realno očekivati neki veliki razvoj kroz sezonu, ali Ferrari je tu da pomogne koliko može.

Dani

Ne zadugo.Očekujem snažan skok kada onaj Poljak počne više utjecati na bolid renaulta.

Related Posts