Grosjean: Haas nije daleko od bodova

Romain Grosjean tvrdi kako je Haas bio vrlo blizu osvajanju bodova na VN Kanade iako nova momčad nije imala baš najbolju predstavu.

Francuz je u prvom krugu utrke oštetio svoje prednje krilo, ali nastavio je voziti. Međutim, nešto kasnije morao je stati u boksu radi promjene krila, a to ga je potisnulo na 14. mjesto.

Njegov momčadski kolega, Esteban Gutierrez, završio je na 13. mjestu iako nije imao dobar vikend.

“Nismo daleko od bodova. Bio sam na 11. mjestu, borio sam se i radio sam sve što sam mogao. Onda je otišlo prednje krilo,” rekao je Grosjean i nastavio. “Taj treći pitstop nas je koštao svega za što smo radili. Moramo detaljnije promotriti taj problem i riješiti ga. Ima puno polja na kojima možemo napredovati. Generalno, Što više radimo, to bolje razumijemo bolid i stvari postaju bolje.”

Gutierrez je dodao kako se mučio s gumama u neobično hladnim uvjetima.

“Mučio sam se da razradim gume i na kraju svakog stinta je bilo teško zadržati temperaturu, a jednom kad ju izgubite, bolid počne kliziti i izgleda kao da vozi po ledu. Znali smo da će biti jako teško zbog hladnog vremena, ali sada moramo analizirati kako možemo to nadoknaditi i riješiti problem s gumama kako bi imali lakše utrke,” rekao je Meksikanac.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
prosti

…dječje bolesti…proći će

FerrariHR

Slažem se.

Related Posts