Halo ili aeroscreen? Nove probe i razgovori zakazani za Monako

Međunarodna automobilistička federacija radi na pronalasku najbolje solucije za zaštitu kokpita koja bi se na bolidima Formule 1 trebala naći već sljedeće sezone. Novi sastanci su zakazani za petak u Monaku kada će se za istim stolom ponovno naći članovi radnih grupa.

Halo je bila poželjna opcija sve dok Red Bull nije predstavio svoj aeroscreen na prvom slobodnom treningu u Rusiji. Sada se vjeruje da FIA teži upravo tom rješenju jer je, uz isti nivo zaštite, estetski puno prihvatljivija. Međutim, FIA i Red Bull moraju pronaći odgovore po pitanju odbijanja svjetlosti s unutarnje strane naprave te nakupljanja nečistoća s vanjske strane aeroscreena.

Međutim, postoji i treća opcija, a to je modificirana verzija halo zaštite. Ona bi trebala biti lakša, oku ugodnija i s mogućnosti lakog uklanjanja. O svim ovim temama će se detaljno raspravljati sljedećeg petka u Monaku. Williamsov tehnički direktor Pat Symonds kaže:

“Već sada dosta kasnimo s detaljem koji će imati veliki utjecaj na dizajn bolida. U Monaku ćemo u petak imati sastanak po pitanju tehničkog pravilnika, a Charlie Whiting nas uvjerava da ćemo dotad znati na čemu smo.”

“Postoji i druga halo naprava koja je malo drugačija od one koju je Ferrari testirao ovdje na predsezonskom testu. Vidjet ćemo što će se dogoditi u Monaku.”

Postoje vjerovanja da bi se treća opcija mogla pojaviti i isprobati u četvrtak na prvom slobodnom treningu u Monte Carlu, a Red Bull je već potvrdio da će sljedećeg tjedna još jednom testirati aeroscreen.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Po meni je najbolje rješenje modificirani i ljepše dizajniran Halo. Npr. da se umjesto onog prednjeg nosača koji ometa vidljivost naprave dva bočna nosača na mjestu sadašnjih nosača retrovizora i retrovizori okače na njih. Naravno sve to treba da bude funkcionalno tj. da štiti vozačevu glavu od “letećih” predmeta, da ne ometa strujanje zraka na usisnik i da bude ljepše dizajnirano.

RINDT JOCHEN 1970

NE, NE i NE!!!!!!!!

theG

najbolji bi bio, invisible screen iliti transparent screen

iceman_07

Licno mi se vise svidja aeroscreen. Ne znam zasto, al mucim se cijelo vrijeme ostaviti komentar na ovom forumu. Ima li jos ko slicnih problema?

mm

imam i ja problema dati komentar,negdje mi prođe negdje ne..

iceman_07

trebaju nesto napravit po pitanju toga.

FerrariHR

Vedrane,jeli ovaj GP vikend oboren rekord po broju komentara,bogami neznaš di ćeš prije odgovorit😂😉

hrcfaca

I Ja također sam uočio te probleme. Jučer sam isto objavio neki komentar i u prvom času ga nije bilo, ali nakon nekog vremena sam ga našao. ali činjenica da je pogotovo jučer nešto jako zezalo.

Groff

Samo će zakomplicirati stvar i F1 neće više biti F1.

mm

slažem se..

delman94

Gdje ide ova formula nikakvo cudo nije ako za koju godinu uvedu ogranicenje brzine na 100 km/h 😛 Vozaci znaju kakav je posao biti vozac F1 i svojevoljno su tu.A bolidi su trenutno sigurniji nego ikad.

Related Posts