Red Bull predstavio svoju verziju zaštite kokpita

Nakon skica Giorgija Piole koje su nagovijestile dizajn Red Bullove solucije za zaštitu kokpita, austrijska momčad je danas objavila prve službene fotografije svog koncepta kojeg planira testirati na F1 bolidu sljedećeg mjeseca. Podsjetimo, alternativa je halo style koncept s kojim je u javnost najprije izašao Mercedes, a isprobao Ferrari na predsezonskim testiranjima u Barceloni. Halo je trenutno na dobrom putu za uvođenje u Formulu 1 već sljedeće godine.

Daniel Ricciardo je ranije ovog tjedna testirao Red Bullovu verziju u tvornici svoje momčadi te je rekao da je impresioniran vidljivošću, a šef Christian Horner je dodao:

“Radi se više o nekakvom staklenom oklopu, ali otvorenom. Poput većeg vjetrobranskog stakla. Elegantnije je i nadamo se da pruža bolju vidljivost. Vidjet ćemo što FIA misli o tome.”

Direktor utrka Charlie Whiting je rekao da je halo spreman za uvođenje sljedeće godine. Ako bi Red Bullova solucija bila bolja, njena implementacija bi se po njegovim riječima najranije mogla dogoditi 2018.

“Red Bullova ideja je alternativa halo zaštiti”, rekao je Whiting u Australiji. “Prilično kasni s razvojem i nikada nije bila testirana, ali može ponuditi dodatnu zaštitu. Međutim, sumnjam da može biti implementirana 2017., dok za halo smatram da može.”

 

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dux

Volio bih da ne bude nikakve zaštite ovog tipa, al ako mora biti ovo mi nekako bolje izgleda od “halo”.

harii87

Ovo čak i izgleda fora 😀

Treba vidjet što je sa kondenzatom, kako riješit prljavštinu te da li se voda prilikom vožnje po kiši sama miče kao što je slučaj kod kaciga (pri većim brzinama)

Sve u svemu ima potencijala!

Related Posts