Haas: Naša šasija će biti bolja od Ferrarijeve

Gene Haas kaže da njegova momčad vjeruje kako je njihova šasija bolje dizajnirana od šasije koju će Ferrari koristiti iduće godine.

Haas ulazi u Formulu 1 sljedeće sezone u partnerstvu s Ferrarijem koji će američku momčad opskrbljivati pogonskim jedinicama i dijelovima. Međutim, Gene Haas misli kako je smjer razvoja šasije kojim ide njegova momčad puno drugačiji od onoga što rade u Maranellu.

“Znatan dio motora, prijenosa i ovjesa će doći od Ferrarija. Ali ima još puno toga što mi moramo napraviti,” rekao je Haas za Sky Sports.

“Mi sami radimo kompjuterske analize, također surađujemo s Dallarom u pogledu strukture karoserije, ali sve te dijelove pravimo sami. Ne znam zašto ne bi mogli biti dobri kao bilo tko drugi. Imamo jako pametne ljude u Kannapolisu koji rade na analizi šasije.”

“Mislim kako će konstrukcija naše šasije biti znatno drugačija od Ferrarijeve zato što ih radimo odvojeno. Mislimo kako će naša šasija, na neki način, biti bolja od Ferrarijeve šasije zato što koristimo, neću reći drugačiju vještinu, već koristimo drugačiji pristup od Ferrarija i mislimo kako je jednostavno bolje dizajnirana.”

“Ferrari je puno konvencionalniji, oni će se držati onoga što rade kroz nekoliko godina. Mislim kako bi ovdje moglo biti puno različitosti,” dodao je Haas.

Haas kaže kako ništa ne sprječava njegovu momčad da pobjede Ferrari na stazi, čak ni to što će koristiti neke dijelove Ferrarija.

“Biti B momčad Ferrarija, mislim da nema ništa negativno u tome, jer to je očigledno znak odlike i znak da ćemo imati jednu od najboljih oprema u borbi s ostalim timovima. Mislim da ih ne možemo pobijediti u tome. Možemo li ih pobijediti na stazi? Ne znam.”

“Moram biti iskren s vama. Mislim da Ferrari ništa nije skrivao, otvorili su svoja vrata i pokazali su nam što rade i kako to rade. Pretpostavljam da ako uzmete naše vijke i matice te nas pobijedite, i mi možemo nešto naučiti,” dodao je Haas.

 

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Groff

Gospon Haas se kao svaki amer voli hvaliti. Ne tvrdim da je u krivu no očekivati da će im šasija biti bolja od Ferrarijeve čini mi se kao dobar vic.
A ništa, budemo vidjeli.

458Italia

Čovjek je iskazao određene ambicije; taj stav da mogu bit bolji od bilo koga, tj od Ferrarija npr je sasvim ok, radi se o natjecanju… Neće čovjek ući u takav projekt pa si za cilj uzet borbu za zadnja mjesta. F1 baš treba više momčadi koje imaju drukčiji pristup; doduše to vjerojatno nije baš jako ostvarivo uz sva pravila. U svakom slučaju, sretno im u F1…

KOve

Ja sam mislio da se radi o ozbiljnom čovjeku. Izgleda da se na Woodstocku prejeo gljiva kad je bio mlad.

Bilal

Ne kontam pa nisu ni poćeli a već vjeruju da će biti bolji od ekipa koje su se rodile u f1.Drago mi je sto su optimistićni znajući da će imati ferarijevu pogonsku jedinicu,ali ako budu u razini Fors Indije,za prvu sezonu dabogda ,ćisto sumljam onda su uradili posao nevidzen.

MJ512

Očekujem da će biti nešto kao Toro Rosso ili Force India što se tiče pozicija. Čine mi se kao dobro pripremljen tim, a suradnja sa Ferrarijem im je veliki plus.

Desmosedici

Možda mogu biti solidni, ali ne vjerujem da mogu napraviti šasiju bolje od Ferrarija i to u svojoj prvoj sezoni.

Habi

Mislim da ce Haas bit dosta dobro plasirana kad ste zadnji put culi da je netko odustao od ulaskau F1 da se bolje pripremi. Imaju velike resurse i motivaciju.

Mrav074

Vjerovatno ce bit cijevaste konstrukcije, sa poklopcom od staklo-plastike hahaha

Marlon Brando

Tipični Amerikanci – imaju 0.00% iskustva u Formuli 1, a već misle da će biti najbolji, najveći, najinovativniji.

Drago mi je da dolaze u ovaj europski sport, gdje ih čeka vrhunac tehnologije i najbolji inženjeri na svijetu. Nadam se da će ih to prizemljiti. Pa nije ovo NASCAR.

F1 fan

Imam velika ocekivanja od ove momcadi, no vidjet cemo. Zelim im srecu bar da se redovito bore za bodove a ne da ih obilaze za 2-3 kruga kao manor

Luka Tunjić

Haas F1 Team mi je već sada jedna od dražih momčadi a nisu niti ušli u F1. Mislim kako bi mogli biti ugodno iznenađenje. A tko zna, možda ih za par godina kupi neka ozbiljnija kompanija…

Related Posts