Massa: Pad forme s Hungaroringa je iznimka

Iako su u Williamsu ranije ove godine govorili da je loš rezultat s VN Monaka iznimka, a ne pravilo, pad forme je zabilježen na još jednoj sporijoj stazi; Hungaroringu gdje se prošlog tjedna vozila VN Mađarske. Felipe Massa i Valtteri Bottas nisu uspjeli osvojiti bodove iako je Brazilac prije utrke tvrdio da se ne boji ponavljanja onoga što se prije dva mjeseca dogodilo u Kneževini. 34-godišnjak opet ističe ranije rečeno te dodaje da se ne boji sporijih staza, poput one u Singapuru.

“100% sam siguran da je to bila iznimka. Dogodila nam se teška utrka. Bili smo vrlo jaki u pretposljednjoj utrci kada smo se borili za postolje i prvo mjesto, tako da moramo shvatiti što se dogodilo u Mađarskoj jer imamo još jednu sporu stazu, a to je Singapur”, rekao je Massa.

“Uslijedit će dosta dobrih staza za nas pa nemamo problema. Siguran sam da ćemo se vratiti svom tempu.”

Nakon završenog prvog dijela sezone, Williams se nalazi na trećem mjestu u konstruktorskom poretku sa 151 bodom, 85 manje od Ferrarija i 55 više od Red Bulla.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
joshuazg04

Felipe, nije ti spika jača strana……………….

MJ512

Iznimka u Monacu, iznimka u Mađarskoj, najavljena iznimka u Singapuru, sve u svemu biti će još pokoja iznimka za Williams.

avalon

“100% sam siguran da je to bila iznimka.” kaže felipe . iznimka je kad se dogodi jednom ( valjda ) no kad se događa na više sporih staza ( za sada MC i hungaroring , a šta će bit u singapuru to tek treba vidit ) onda možda postaje pravilo

Boomerang

Čini mi se da se radi o drugoj iznimci. Prva je bila Monaco, zar ne!? Radi se o stazama gdje vrlo spori zavoji naglašavaju sve konceptualne nedostatke ovjesa. Tu ih aero paket jednostavno ne može apsorbirati. Budući da sam odrastao uz ljude koje su britanske inženjerske sposobnosti stavljali na pijedestal, naročito kad se radi o konceptima ovjesa, upitam se ponekad što se to s njima danas događa…? Ne tako davno, u korsepodenciji s jednim tehničkim direktorom skrenuo sam pažnju upravo na probleme te prirode. Pojasnio sam zašto do njih dolazi i što je u temeljnom pristupu potrebno mijenjati. U niti… Read more »

Related Posts