Ni Davide Valsecchi nije dobio plaću za 2013.

Lotusov rezervni vozač za 2013., Davide Valsecchi, otkrio je da mu momčad iz Enstonea prošle godine nije platila.

Prvak GP2 serije iz 2012. prošle je godine bio zaposlen kao Lotusov rezervni vozač, ali je prošlog tjedna priznao da je njegov odlazak vjerojatan.

“Nakon 2013. u kojoj sam puno putovao, ali nisam vozio, želim se vratiti u kombinezon i kacigu.”

Kad je Lotus kao zamjenu za ozlijeđenog Kimija Raikkonena umjesto Valsecchija izabrao Heikkija Kovalainena, Valsecchi je priznao da ga je odluka razljutila.

“Mislio sam da ću u njihovom izboru snagom volje biti nadmoćniji od vozača poput Finca, koji je na kraju karijere.”

Valsecchi je također izjavio da je njegov odlazak iz Formule 1 vjerojatan jer su ga vozači s financijskom pozadinom “kao Meksikanci ili Venezuelanci” istisnuli s tržišta vozača.

“Ne skrivam želju za odlaskom u IndyCar.”

U međuvremenu se strahuje za opstanak Lotusa. Iako su prošle godine bili brzi i završili četvrti u poretku konstruktora, najviše pažnje je privukla mutna prodaja dionica Quantum Motorsportsu. Lotus je uvjetno uvršten na popis ekipa koje se natječu u sezoni 2014. Najnovije vijesti prenose da je izvršni predsjednik momčadi, Patrick Louis, podnio ostavku. Pretpostavlja se da se Lotus muči s prikupljanjem novca kako bi platili startninu za sezonu 2014., koja za njih iznosi više od dva milijuna dolara. Valsecchi je priznao da momčad nije platila ni njegovu malu plaću za 2013.

“Prema mom ugovoru plaća mi je bila kao plaća konobara. Još mi nisu platili. Siguran sam da će riješiti svoje dugove čim budu mogli. Zahvalan sam Lotusu što su me izabrali za trećeg vozača, bez traženja ičega zauzvrat. Ne mogu se požaliti. Pokušajte naći posao trećeg vozača bez plaćanja ijednog eura! Pričamo o momčadi koja bi mogla prodati mjesto za barem dva ili tri milijuna eura.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Blackhawk

Eto, Valsecchi je prava vozačina i čovjek. Nije plaćen ali nije prijetio da neće voziti hahaha

Groff

Mislio sam da je problem neplaćanja prisutan samo kod nas…

windchaser

onaj Eric Boullier malo žešći muljator,non stop uvjerava da su riješili situaciju,kad ono problem za problemom,bome u ovom Lotusu sve ludo 😀

F1_Torpedo

Stvarno se nadam da će se Lotus izvuči iz krize.

Related Posts