Rossi zadovoljan formom uoči početka sezone

 

Iako ga je Cal Crutchlow na posljednjem danu testiranja izbacio s vrha najbržih vremena, Valentino Rossi je i više nego zadovoljan svojom formom uoči početka nove MotoGP sezone.

Sedmerostruki MotoGP prvak cijelu je predsezonu proveo na repu vodećeg dvojca Pedrosa – Lorenzo, no tek se na posljednjem testu u Jerezu vratio u sam vrh MotoGP poretka. Nakon što je početak testiranja prošao u znaku kišnih uvjeta, vozači kraljevske klase su u nedjelju konačno odvozili seriju krugova na potpuno suhoj stazi. Iskusni Talijan iskoristio je povoljnije vremenske uvjete za postavljanje najboljeg vremena, a odličnu formu potvrdio je i dan kasnije kada je testiranje zaključio ispred momčadskog kolege i aktualnog prvaka Jorgea Lorenza.

Iako je Britanac Cal Crutchlow na kraju nadmašio njegov najbrži krug s drugog dana testiranja, Rossi je i više nego zadovoljan svojim napretkom i prilagodbu na novu Yamahu YZR-M1.

“Jako mi je drago što smo na kraju ipak uspjeli odraditi planirani program. Iskoristili smo suhe uvjete za testiranje nove šasije i moram priznati da sam zadovoljan ukupnim dojmom. Pokazali smo vrlo solidnu formu u gotovo svim uvjetima i čini se da možemo biti jako brzi na korištenom setu guma. Nova šasija ima svoje prednosti i mane, no mislim da ćemo u novu sezonu ipak krenuti s prethodnom varijantom, dok ćemo ovu novu evoluciju testirati tijekom sezone.”

“Mislim da možemo biti zadovoljni ishodom ovog testiranja. Potvrdili smo konkurentnu formu tijekom sva tri dana testiranja, pa se puni optimizma okrećemo otvorenju sezone u Kataru,”, zaključio je popularni Dottore.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LokiXTX

imaš na Moto gp.com datume utrka,pokušao sam postaviti slike kalendara ali mi nešto ne šljaka,Sorry!
[IMG]http://i941.photobucket.com/albums/ad260/LokiXTX/2013-03-28_131137_zpsc51fa4b9.png[/IMG]

Istra F1

Pozdrav !
Samo me zanima, kada počinje nova moto gp sezona ?
Ovaj tjedan ? U koliko sati će biti prva na redu utrka ?
(nisam zagriženi fan ali volim pogledati utrke )
Evo još samo ako mogu predložit adminima : napravite kao što je za F1 da tako bude i za Moto gp, odnosno bilo bi puno bolje kada bi ja mogo vidjeti na jednom mjestu kada je utrka,poredak vozača itd.

LokiXTX

[IMG]http://i941.photobucket.com/albums/ad260/LokiXTX/2013-03-28_131137_zpsc51fa4b9.png[/IMG]
[IMG]http://i941.photobucket.com/albums/ad260/LokiXTX/201396_zps84305939.jpg[/IMG]

LokiXTX

[IMG]http://i941.photobucket.com/albums/ad260/LokiXTX/2013-03-28_131137_zpsc51fa4b9.png[/IMG]

Related Posts