Rossi: Preda mnom je najteža odluka u karijeri

Autor: Luka Matešić27.07.2012 - 12 komentara

Sedmerostruki MotoGP prvak  javno je progovorio o opcijama za nastavak karijere, naglasivši da mora donijeti jednu od najtežih odluka u karijeri.

Priče o Rossijevoj budućnosti već su mjesecima glavna tema u MotoGP pedoku i čini se da bi uskoro konačno mogli saznati gdje će sedmerostruki svjetski prvak nastaviti karijeru.

Iako je više puta demantirao razne glasine naglašavajući da želi ostati u Ducatiju, Rossi je sada prvi put otvoreno progovorio o opcijama za budućnost. Situacija je prilično jasna, Talijanu se nude opcije povratka u Yamahu i Hondu ili ostanak u Ducatijevoj tvorničkoj momčadi, a zasada sa sigurnošću možemo reći jedino to da će novi ugovor označiti posljednje poglavlje u Rossijevoj bogatoj karijeri.

Uoči utrke u Laguna Seci, Talijan je prvi puta otvoreno progovorio o trenutnoj situaciji, naglašavajući da forma momčadi neće biti odlučujući faktor.

“Preda mnom je vjerojatno najteža odluka u životu jer moram odlučiti gdje ću završiti MotoGP karijeru. Odluku ću donijeti sam neovisno o bilo kome drugome.”

“Na stolu imam tri ponude, od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke. U slučaju jedne momčadi još ne znamo kada možemo očekivati dobru formu, dok bi s druge dvije ekipe vrlo brzo mogli konkurirati za vrh.”

Komentirajući mogućnost povratka u Yamahu momčad s kojom je imao najviše uspjeha u periodu od 2004 – 2010., Talijan je priznao da je otežavajući faktor u cijeloj priči odlična forma Jorgea Lorenza.

“Jako je teško odlučiti, vjerojatno teže od 2003. kada sam iz Honde prešao u Yamahu. Tada sam morao unaprijediti Yamahin motocikl, a sada bih na istoj mašineriji morao pobijediti najboljeg vozača na svijetu.”

Rossi je i dalje jako vezan za Ducatijevu tvorničku momčad koja se nada da će uz pomoć Audijevog tehničkog odjela brže doći do konkurentne forme.

“Pregovaramo i s Ducatijem, no još nismo raspravljali o tehničkim detaljima. Ponosan sam na Audiju podršku i činjenicu da uz moju pomoć žele stvoriti pobjednički motocikl.”

Talijan je na kraju otkrio da bi dugoočekivanu odluku mogao potvrditi za tri tjedna uoči nastavka sezone u Indianapolisu.

“Mislim da će situacija biti puno jasnija za nekoliko tjedana. Vjerujem da ću za vrijeme ljetne pauze donijeti konačnu odluku za budućnost.”

 

 

 

Bernie Ecclestone više nije izvršni direktor Formule 1!

Horner: F1 se treba fokusirati kako da bude uzbudljivija

Oton Ribić: Novi gazda stare konobe

Ecclestone napušta svoju poziciju već ovoga tjedna?

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV