McLaren Honda očekuje težak vikend na stazi Gilles Villeneuve

Autor: Vedran Kristić07.06.2016 - 10 komentara

Momčad McLaren Honde u Kanadu teoretski dolazi u dobrom raspoloženju nakon što su prije dva tjedna osvojili solidnu količinu bodova na ulicama Monte Carla. Trkaći direktor Eric Boullier je tada ipak rekao da je McLaren zadovoljan rezultatom, ali ne i performansama.

Ovoga vikenda je na rasporedu VN Kanade koja se vozi na stazi Gilles Villeneuve, gdje će snaga i efikasnost pogonskog sustava imati veliku ulogu. Honda još uvijek nije odlučila potrošiti niti jedan razvojni token za poboljšanje svoje pogonske jedinice, a šef Yusuke Hasegawa je rekao da će odluka o tome doći u zadnji tren. Bez obzira na to, Japanac zna da je pred njegovim taborom težak trkaći vikend.

“Staza ne oprašta s obzirom na to da je tamo naglasak stavljen na snagu. Tu su i kreni-stani zavoji, abrazivna podloga i dugački pravci. Potpuno je drugačija od Monaka pa će vikend biti izazovan za momčad, ali fokusirat ćemo se na stvari koje možemo učiniti kako bismo pokazali najbolje iz našeg paketa.”

Sa svojim kolegom se slaže i Eric Boullier.

“Na papiru ova zahtjevna staza nije među onima koje bi trebale odgovarati jačim stranama našeg bolida, ali naš tempo razvoja je takav da želimo nastaviti s pokazanim na zadnjih par utrka te čvrsto pritiskati kako bismo osvojili još važnih bodova. Neće biti lako, pouzdanost će biti ključna.”

GP1 od sada i na Instagramu!

Oton Ribić: Crvena renesansa

Bottas: Pretjecanje će biti bolje na drugim stazama

Audi dolazi na idući sastanak oko motora Formule 1!?

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV