Brawn: F1 se mora pobrinuti za male momčadi

Autor: Ivan Horvat10.01.2017 - 4 komentara

Ross Brawn vjeruje kako je malim momčadima koje zauzimaju začelje grida Formule 1 potrebno osigurati bolje financijske uvjete. Prošli tjedan F1 je pogodila još jedna loša vijest kada je momčad Manora objavila da odlazi u stečaj nakon neuspjelih pregovora s novim sponzorima.

Smanjivanje razlike između velikih, vrlo bogatih momčadi i onih manjih koje nemaju takav financijski kapacitet bilo bi u interesu ovoga sporta, tvrdi Brawn.

”Jedan od ciljeva treba biti kako smanjiti razliku između velikih i malih momčadi. Treba vidjeti što se može učiniti kako bi se smanjio utjecaj financija na performanse, koje idu na ruku velikim momčadima. Kako to možemo izjednačiti? To je vrlo zanimljiva tema u F1, kako učiniti male momčadi financijski sposobnijima i kompetitivnima. To bi bilo vrlo uzbudljivo,” rekao je Brawn.

U razgovoru za ESPN, Britanac je izjavio da je za svaku momčad najbitnije ekonomsko stanje koje čini temelj momčadi u Formuli 1. To predstavlja veliki problem za male momčadi koje ovise o financijskom stanju i sponzorima.

”Male momčadi većinom ovise o sponzorima koji podupiru njihove vozače i to utječe na njihove odluke prilikom odabira vozača. Mislim da je to element koji je potrebno promijeniti kako bi se F1 učinila zdravijom, učiniti male momčadi financijski sposobnijima,” dodao je Ross.

[KVIZ] Provjerite svoje znanje o VN SAD-a!

Hamilton: Nije mi bitno gdje ću osvojiti naslov

Video: Press konferencija za VN SAD-a

Hartley je zvao Marka kada je Porsche najavio odlazak iz WEC-a

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud