Sebastian Vettel, njegov Ferrari SF1000 i staza Silverstone nikako da pronađu zajednički jezik. Nakon jako lošeg prošlog vikenda, ovaj je čini se još gori. Nijemac je u kvalifikacijama osvojio tek 12. mjesto i kaže da mu jednostavno ponestaje objašnjenja…

Da Ferrarijev ovogodišnji bolid ne pripada u vrh poretka Formule 1, sada je već sasvim jasno. Međutim, Charles Leclerc s tim bolidom ipak uspijeva ostvarivati solidne rezultate, dok Sebastian Vettel iz vikenda u vikend značajno zaostaje za momčadskim kolegom.

Jučer je Nijemcu na drugom slobodnom treningu otkazao motor, a nije mu ni subota donijela dobre vijesti. U drugoj rundi kvalifikacija bio je gotovo četiri desetinke sporiji od Leclerca i završio je na 12. mjestu. Za njega nije bilo mjesta u Q3.

“Pokušao sam sve što sam mogao. Bio sam relativno zadovoljan krugovima. S bolidom smo pokušali mnogo toga od prošlog tjedna, ali očito da to ne čini nikakvu razliku. Mislim da smo prilično zapeli. Pokušat ćemo se resetirati pa sutra sve ispočetka, to je sve što možemo.”

“Ovo je drukčije nego inače, da tako kažem. Ne znam. Ponestaje mi odgovora”, izjavio je Vettel nakon kvalifikacija, kad su ga pitali kako se osjeća s obzirom na to da usprkos svim nastojanjima rezultata i dalje nema.

Jedine donekle dobre kvalifikacije Vettel je odradio u Mađarskoj, kad je bio peti. Dvaput je osvajao deseta mjesta, a ovo je drugi put ove sezone da uopće nije ušao u Q3. Jedna dobra vijest za njega je kazna za Estebana Ocona pa neće startati 12., nego 11.

“Ja sam uvijek optimističan i uvijek se pokušavam resetirati, kako bih sutra imao bolji dan. U odnosu na prošli tjedan, mislim da smo jednostavno tu gdje jesmo. Nismo uspjeli napraviti korak naprijed, a pokušali smo stvarno puno toga na bolidu.”

“Ako bih tražio pozitivne stvari, sretan sam svojim krugom. Osjećao sam da sam izvukao sve što se moglo, a druga je stvar što sam imao gorih krugova u karijeri pa završavao na boljim pozicijama”, izjavio je Nijemac.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
robif

Vidoviti Milan zna odgovore

avatar
Član
LHx6

Naleio si na bržeg od sebe kao i 2014. Ne može biti jednostavnije objašnjenje.

avatar
Član
mody

mozda zadnja sezona f1