Sebastian Vettel će nakon još jednih razočaravajućih kvalifikacija za njega u utrku za VN Velike Britanije krenuti s desete startne pozicije.

Ono što je uspjelo Charlesu Leclercu s druge strane garaže, nije uspjelo Sebastianu Vettelu. Mladi Monegažanin je uspio postaviti četvrto vrijeme dana, a Nijemac se od samog početka mučio s Ferrarijevim bolidom te ga je manjak krugova zasigurno ‘koštao’ boljeg vremena u kvalifikacijama.

”Očigledno ovo nisu bile dobre kvalifikacije za mene, mislim da nam je falilo brzine. U Q2 nismo uspjeli postaviti najbrže vrijeme na mediumu tako da nas i s te strane očekuje dodatan izazov.”

”Mučio sam se pronaći dobar tempo u kvalifikacijama. Bolid je donekle imao i brzine, ali jednostavno nisam mogao tu brzinu ‘izvući’ – nisam ‘na ti’ s bolidom. Dodatan mi je problem stvorio i nedostatak krugova u petak, a u subotu ujutro nije bilo lako pronaći pravi ritam.”

Vettel je na treninzima imao problema s bolidom, ali vjeruje kako su namjere cijele momčadi prema njemu u potpunosti pozitivne i da nema ‘igrica’ zbog njegovog odlaska iz momčadi na kraju sezone. Isto tako, nada se pozitivnoj utrci unatoč startu na soft gumama koje su se pokazale prilično loše.

”Vjerujem da svi dečki daju svoj maksimum kako bi se poboljšali i kako ne bi imali problema. Ne vjerujem da postoji ikakva loša namjera od strane bilo koga unutar momčadi. Imali smo nekih problema u petak i subotu, ali moramo se pokrenuti i izvući najbolji mogući rezultat.”

”Nije idealno krenuti na softu, ali dat ćemo sve od sebe da imamo jednu pozitivnu utrku. Ne mogu ništa obećati, ali nadam se dobrom rezultatu,” zaključio je Vettel.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o