SLUŽBENO: Valtteri Bottas ostaje u Mercedesu i iduće sezone!

Danas su na službenoj stranici Mercedesove F1 momčadi objavili kako su produljili suradnju s Valtterijem Bottasom na još jednu sezonu. Tako ćemo Bottasa gledati u Srebrnoj strijeli i 2021.

Ovo će Bottasu biti peta sezona u Mercedesu. U momčad je došao 2017. i dosad je ostvario osam pobjeda, 12 pole positiona i 39 od svojih 48 postolja.

Bottas je bio jedan od ključnih faktora u osiguravanju konstruktorskih naslova od 2017. do danas. Prošle sezone je završio kao drugi u poretku vozača iza svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, a i trenutno je drugi u poretku također iza Hamiltona.

“Sretan sam što ostajem s Mercedesom i u 2021. te nastavljamo graditi uspjeh kao svih dosadašnjih sezona. Hvala svima u Mercedesu kao i partnerima momčadi što vjeruju u mene i nastavljaju me podupirati. Ponosan sam što ću nastavljati predstavljati ovu sjajnu momčad s trokrakom zvijezdom i sljedeće sezone,” rekao je Valtteri, te dodao:

“Od djetinjstva, otkako sam se zaljubio u F1, sanjao sam da postanem svjetski prvak. U borbi sam za naslov ove godine a ostanak u ekipi i za sljedeću godinu osigurava mi mogućnost da se borim za naslov i 2021.”

“Trenutno smo usred ove skraćene sezone. Želim dati maksimum od sebe u svakoj utrci na kojoj nastupim. Puknuće gume na prošloj utrci je bio veliki peh i otežalo mi je borbu za naslov s Lewisom, no vratit ću se jači ovaj vikend na istoj stazi,” izjavio je Bottas.

Izjavu je dao i šef ekipe Toto Wolff.

“Uzbuđeni smo što Valtteri ostaje još jednu sezonu u momčadi. Iz sezone u sezonu Valtteri je sve jači, kako po pitanju performansi tako i mentalno i fizički. Trenutno je drugi u prvenstvu, lani je bio viceprvak, i njegov doprinos momčadi je ogroman. Uvjeren sam da imamo najjaču vozačku postavu na gridu, a produženje ugovora za još jednu sezonu nam osigurava da i dalje imamo najjaču postavu.”

“Valtteri je izravan momak, naporno radi i ima odličan odnos s cijelom ekipom i momčadskim kolegom, što je rijetkost zbog toga što se oba bore za naslov prvaka. Jedva čekam 2021. i još jačeg Valtterija,” rekao je Wolff.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Bottas je dobar vozac koji ne grijesi puno al je mlak kad treba napast, mislim da on od svih vozaca najvise izgubi vremena kad treba nekog proc za puni krug a za poziciju da ne govorim.

Max8

Mora netko i vodu nosit 😂

klepesina

da kao i baricelo masa itd ipak su imali od koga da nauce nema sta

LHx6

Znači ostaje još jedno mjesto.

klepesina

popunjeno do 2022 posle toga nek se bore za to mjesto

Izvjestaj

A cuj dobra placa, di ce toliko zaradit 🙂
Mislim da je glupo ocekivat od njega da izazove ozbiljniju borbu.
Merc je proracunat i potrebna im je ovakva vrsta dosade 🙂

Desmosedici

Primjetio sam da ima ambicija “za nešto više” na početku svake sezone, ali ga brzo spuste na zemlju, što njegova izvedba, što položaj u momčadi.

klepesina

da kjao i baricela irvina mase itd itd ipak smo dobro studirali vase knjige nesto smo i dobro naucili od vas

MS791

Studirali ste vi i 2007 spygate i tu ste mafija. Tu su se knjige studirale nema što.

klepesina

bili bi i drugi proracunati kao sto su i bili ako si stariji onda znas o cemu pricam al ipak neznaju bolid sastavit al i tako losi guraju jednog vozaca a drugom pedalin

Related Posts