Sergio Perez bio je prisiljen propustiti dvije utrke Formule 1 na Silverstoneu, budući da je nakon povratka iz domovine bio pozitivan na koronavirus. Uspješno ga je mijenjao Nico Hülkenberg, no na stazi u Barceloni bolidom Racing Pointa ponovno će upravljati Meksikanac.

Kad je odradio prve tri utrke u novoj sezoni Perez se uputio u rodni Meksiko, kako bi posjetio majku koja je bila u bolnici. Na njegovu žalost, po povratku u Europu bio je pozitivan na COVID-19. Srećom, nije imao teži oblik bolesti, samo blaže simptome, te je čekao negativan rezultat testiranja kako bi dobio dozvolu za povratak u Paddock.

Racing Point je u četvrtak ujutro objavio kako je Checo bio na novom testiranju te da je test bio negativan.

“FIA je potvrdila da se Checo može vratiti u Paddock i nastupit će za našu momčad na Velikoj nagradi Španjolske”, stoji u timskoj objavi.

Meksikanac se oglasio još u srijedu, istaknuvši da će biti potpuno spreman dobije li priliku za nastup.

“Nedostaje mi utrkivanje i bilo mi je teško gledati to sa strane. Ne mogu dočekati povratak na stazu, nadam se već ovog vikenda. Vrlo sam sretan jer sam imao samo blaže simptome, tako da sam mogao trenirati i spreman sam vratiti se za volan mog bolida. Ipak, drago mi je da sam imao tablet uz sebe pa mi nije bilo dosadno”, rekao je Perez.

Ovime završava Hülkenbergov privremeni angažman u Racing Pointu, no tko zna, s obzirom na odličan dojam koji je ostavio, možda Nica vidimo na još nekoj utrci ove godine, bude li neki od vozača iz bilo kojeg razloga morao propustiti utrku. Hulka se definitivno smatra “super zamjenom”.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o