Prema riječima Carlosa Sainza Jr, VN Belgije pokazala je koliko Ferrari mora poraditi i napredovati sa svojom pogonskom jedinicom.

Na jednoj od najzahtjevnijih staza za pogonsku jedinicu, na kojoj se oko 78% kruga vozi punom brzinom, Ferrari je bila jedina momčad koja je imala sporiji krug nego prošle godine.

”Očigledno je da prvenstveno u Ferrariju nisu zadovoljni. Mislim da se može vidjeti koliko su patili”, izjavio je Sainz koji će se momčadi Ferrarija pridružiti naredne godine.

Sainz je dodao kako je momčad imala problema i sa sveukupnim prianjanjem bolida, no da se prvenstveno trebaju pozabaviti poboljšanjima pogonske jedinice.

Bez obzira, bivši vozač Renaulta je uvjeren kako će Ferrari ipak uspjeti uhvatiti priključak sa rivalima.

”Znam da je teško, jer je i Renaultu trebalo nekoliko godina,” rekao je Sainz, ”Hondi je također trebalo neko vrijeme. No, činjenica da su skoro tu, odnosno da je Renault tu, blizu Mercedesa, pokazuje da se može.”

”Za mene, ako ijedna momčad raspolaže odgovarajućim resursima, ako postoji momčad koja ima prostora i volju za poboljšanjima, onda je to Ferrari. Siguran sam kako će se poboljšati dok ja stignem tamo tako da zajedno možemo napraviti idući korak.”

8
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
5 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
7 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
loni

Pravi izvor problema za Sainza je (pre)rano potipisivanje ugovora, prije nego je odvozio ijednu utrku sa sadašnjom momčadi. Da li bi sada potpisao za Ferrari?
Nisam siguran, a možda bi i Rici sad pričekao još malo ….

avatar
Član
TORPEDO

Kad bi neznalice samo znali o čemu pričaju…pritom ne mislim na Sainza…
Performanse se ne stvaraju niti se gube za jednu godinu…to je jedan stabilni dugogodišnji proces koji nije podložan strmim krivuljama,i to je oduvijek bilo tako a biti će i dalje.
Preko noći ne možeš postati pobjednik a ni gubitnik.
Oni su jedina ekipa koja je sporija u odnosu na lani…i to 1.317 sekundi…za onog tko redovito prati moto.sport to nešto znači.
Mislim da Ferrari ismijava FIA-u i Totta Wolfa…a potrebni su im,da bi održavali privid jednakih i jednakijih…

ME NE FREGA NIENTE!!

avatar
Guest
LHx6

“Mislim da Ferrari ismijava FIA-u i Totta Wolfa…a potrebni su im,da bi održavali privid jednakih i jednakijih…”

Oooo, ovu teoriju još nisamo imali prilike ćuti.

Ma u pravu si. Kako im je samo Ferrari pokazao, haha.

avatar
Član
west 44

Pitaj tifose i talijansku javnost koga Ferrari ismijava i kome je smiješno!!!

avatar
Član
Desmosedici

Ovo sa PU ..ne trebaju tu sada nikakve godine rada..to je trebalo do sada..a izgleda da se sve može riješiti preko noći i promijeniti odnosi moći..dovoljno je da FIA napiše dvije – tri zloglasne TD i da se pobjednik pretvori u gubitnika ili obratno..sve ovisi o politici tj. interesu onih koji vode ovo takmičenje.

avatar
Član
Deyo

Ovo je daleko gore nego za vrijeme Ecclestona, pitam se da li preko svog agenta Tota namejerno pokusava unistiti F1, ne bi li dokazao kako F1 nikada nije mogla bez njega. Ne bih se iznenadio.

avatar
Član
west 44

Ovaj se već počeo češat!!!

avatar
Član
madgalico

Istina, mislio je da ide u bolji team…hehe