S obzirom na događanja van staze, vozači su tijekom petka zapravo pali u drugi plan. Apsolutna dominacija Mercedesa na slobodnim treninzima nije nikakva novost, no za oko je zapeo rezultat Daniela Ricciarda. Australac je u bolidu Renaulta postavio treće vrijeme drugog treninga i vjeruje da ima šansu boriti se za postolje.

Prošle nedjelje Ricciardo je ciljem prošao samo 1,1 sekundu iza trećeplasiranog Leclerca, a sudeći prema brzinu koju pokazuje na Silverstoneu, ovoga bi tjedna mogao imati novu priliku za ulazak u Top 5, a možda i prvi plasman na postolje od dolaska u Renault.

Na prvom slobodnom treningu imao je tek 17. vrijeme, no objasnio je da su tada samo isprobavali neke stvari. Drugi trening je završio kao najbrži od vozača koji nisu u Mercedesovim bolidima, a za Lewisom Hamiltonom kasnio je osam desetinki sekunde.

“Bilo je dobro. Izašli smo na stazu i odradio sam još stvarno dobru vožnju na tvrđim gumama, a onda sam pronašao i dobar djelić vremena na softu. To je bilo lijepo. Karel, moj inženjer, rekao je da imamo poziciju broj 3, a ja sam mu odgovorio: Dobro je, idemo to napraviti u kvalifikacijama!”

“Iako je to samo trening, sigurno da se svi zbog toga dobro osjećaju. Ljepše je završiti dan na trećem, nego na 16. mjestu ili tako nešto. Definitivno ćemo ovo prihvatiti”, kaže Ricciardo.

Na pobjedničkom postolju Australac nije bio od 2018. i pobjede na Velikoj nagradi Monaka. U toj sezoni imao je još šest četvrtih mjesta s Red Bullom, a četvrto mu je mjesto najbolje postignuće i od prelaska u Renault.

Na pitanje može li treće mjesto ponoviti u nedjelju, Daniel odgovara: “Ako napravimo ono što smo napravili u petak poslijepodne, onda da. Napravili smo neke promjene tijekom treninga i stvarno sam osjetio veliki korak nakon jedne promjene koju smo napravili. Pomislio sam u tom trenutku da imamo prilično dobar trkaći bolid.”

“Mislim da se možemo održati tu negdje. Vidjet ćemo. Ako ćemo biti ovdje u kvalifikacijama, mislim da bi to nadmašilo naša očekivanja, ali mislim da možemo napraviti vrlo dobar posao”, poručio je Australac.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o