Ricciardo: Iskreno, nisam bio iznenađen kad sam vidio da sam drugi

Daniel Ricciardo postaje pravi specijalist za druge slobodne treninge. Treći put u nizu uspio se plasirati među prva četiri. Jučer je na stazi Spa imao drugo vrijeme, a kaže da ga to i nije posebno iznenadilo.

“Osjećaj u bolidu bio je stvarno dobar, kao da je u tom krugu sve došlo na svoje i nisam bio iznenađen kad sam vidio da sam na P2. Iskreno, mislio sam da je to bio krug za prva tri ili četiri mjesta”, komentirao je Australac nakon drugog treninga.

I dok tim krugom može biti jako zadovoljan, Ricciardo se sa svojim inženjerima iz Renaulta mora pitati kako tu brzinu prenijeti na kvalifikacije i utrku. Tijekom drugog vikenda na Silverstoneu imao je treće vrijeme drugog treninga, u kvalifikacijama je bio peti, a u utrci ostao bez bodova. U Španjolskoj – četvrti na FP2, u kvalifikacijama tek 13. i ponovno bez bodova u utrci.

“Danas smo pokazali da imamo brzinu. Nisam baš siguran da možemo zadržati drugu poziciju, ali mislim da bismo ipak mogli biti u dobroj poziciji tijekom subote. Ne vidim razlog zašto ne bismo bili. Koncentrirat ćemo se na to, uzeti sve ovo pozitivno iz današnjeg dana i pobrinuti se za ulazak u Q3.”

Nije sve u petak bilo baš savršeno. Pred kraj drugog treninga pojavili su se manji tehnički problemi na Renaultu s brojem 3.

“Imali smo manji problem s hidraulikom na kraju. Zbog toga smo propustili jedan dio simulacije utrke, ali nešto smo odradili još ujutro pa je to bio prilično dobar dan sve u svemu. Kad vam se u petak pojavi nekakav znak ili upozorenje da nešto nije u redu, bolje je spakirati stvari”, kaže Ricciardo.

Australac će na stazi Spa tražiti prekid negativnog niza i nešto konkretniju količinu bodova. U poretku vozača je deseti i već ima poveći zaostatak za društvom iz Racing Pointa i McLarena. U Belgiji je ranije znao imati uspjeha, pobijedio je 2014. s Red Bullom, no lani je s Renaultom bio slab 14.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
djdragan

Brzo je zaboravio slicnu situaciju pre samo par nedelja i kako je prosla trka.
Potpuno nerazumljive izjave…

Related Posts