Zbog nedostataka najveće brzine, Carlos Sainz je završio kvalifikacije za VN 70. obljetnice Formule 1 već u Q2. „Morali smo promijeniti karoseriju. Nije bilo drugog načina“, izjavit će Španjolac.

Prije kvalifikacija, McLarenovi tehničari morali su otvoriti karoseriju na Sainzovom bolidu kako bi poboljšali hlađenje. Prema Sainzu, taj manevar u boksu ga je koštao rezultata.

Španjolac je u subotu postavio tek 13. najbrže vrijeme u kvalifikacijama i to mu je to prvi put ove sezone kako nije uspio proći u Q3.

„Kad su počele kvalifikacije vidjeli smo da su ostali malo brži nego prošli vikend, dok smo mi malo izgubili na vremenu“, izjavio je Sainz nakon kvalifikacija.

„Dodajmo tome i činjenicu da smo na posljednjem slobodnom treningu imali problem s mojim bolidom.“

Temperature na Silverstoneu su više ovaj vikend, u odnosu na prošli, i Sainz je za sada najveći gubitnik. Promjena karoserije je rezultirala s više otpora i manje najveće brzine.

„Vidjeli smo da je temperatura bolida znatno viša i morali smo značajno otvoriti stražnje otvore za hlađenje, kako bismo ga hladili. To nas je koštalo u postizanju najveće brzine, što je ovdje bitno.“

„Malo sam frustriran zbog toga, što je još jedan mali problem na popisu. U svakom slučaju, mislim da nismo u tako lošem položaju za sutra.“

Carlos Sainz, McLaren MCL35

Sainz kaže da su problemi s hlađenjem bili izraženiji na njegovom bolidu. Njegov timski kolega, Lando Norris, nije morao praviti kompromise oko karoserije zbog hlađenja.

„Možete vidjeti u naša dva bolida. Jednomu je otvor za hlađenje straga zatvoreniji, a drugom mnogo otvoreniji. To ovdje košta otpora i najveće brzine.“

„Ako smo se htjeli utrkivati sutra, morali smo promijeniti karoseriju. Nije bilo drugog načina.“

Bez obzira na nisko mjesto u poretku na startu i dobre rezultate ostalih, Španjolac će u utrci dati sve od sebe i pokušati se približiti vrhu.

„Za danas sam pomalo iznenađen koliko su se Renault, Racing Point, čak i AlphaTauri poboljšali u kvalifikacijama. Pronašli su nešto ovog vikenda što mi nismo mogli pronaći.“

„Sutra ću pokušati krenuti jako, kao i uvijek. Pokušat ću se vratiti“, završio je McLarenov vozač.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o