Ocon vjeruje u “novi početak” s novim motorom na VN Belgije

Velika nagrada Španjolske bila je vrlo teška za Estebana Ocona. Renaultov vozač bio je 15. u kvalifikacijama i 13. u utrci, a nada se boljim rezultatima na sljedećoj utrci. Pomoći bi mu trebao novi motor.

Za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa, sedmu utrku Svjetskog prvenstva, Renault će u Oconov bolid staviti novu pogonsku jedinicu, a došlo je vrijeme i za promjenu mjenjača. Francuz se nada da će mu novi dijelovi pomoći pri hvatanju priključka s momčadskim kolegom, Danielom Ricciardom.

“Definitivno, osjećam da će Spa biti novi početak. Imamo sada tjedan dana za analizu i odmor. Stiže novi mjenjač, novi motor i mnogo drugih novih dijelova jer nismo sretni s razlikama u performansama između bolida. Nadam se da će nas to približiti i da će to biti nova stranica za moju stranu garaže.”

“Mijenjamo motor kako bismo dobili na brzini na pravcima, tu sam bio na gubitku. Postoje još neka područja u kojima nismo bili kompetitivni kao bolid iz drugog dijela garaže. Vidjet ćemo hoće li promjena pogonske jedinice napraviti razliku ili neće, ali ja mislim da hoće”, rekao je Ocon.

Prokomentirao je i plan FIA-e da se zabrani korištenje kvalifikacijskih modova motora, odnosno da se kvalifikacije i utrka moraju voziti u istom modu.

“Ne znam točno pojačavaju li neki proizvođači svoje motore u kvalifikacijama više nego drugi, ali znam da je naš mod za utrku kompetitivan i nadam se da bi to moglo ići nama u prilog. Trenutno se borimo protiv McLarena, protiv Racing Pointa, a McLaren bi trebao biti sličan nama pošto koristimo iste motore. Vidjet ćemo što će to donijeti. Bit će isto za sve i nadam se da bi moglo ujednačiti poredak”, istaknuo je Renaultov vozač.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Nije loše nadati se…..ali realnost je nesto drugo

TORPEDO

Ocon neće bit nikad brz kao Ricciardo…manjak talenta,to se već odavno vidjelo

Related Posts