Nakon brojnih odgoda i promjena u kalendaru natjecanja uslijed krize uzrokovane panedmijom koronavirusa, u nedjelju 16. kolovoza konačno kreće Prvenstvo Hrvatske u motocrossu. Prva utrka održat će se na poznatoj stazi Vučak u Zaboku.

Organizator utrke je Moto športsko društvo Zabok, a tijekom dana na stazi će se izmjenjivati najbolji hrvatski juniori, seniori, veterani, vozači B-lige te po prvi put u nacionalnom prvenstvu – vozačice.

Jasno, s najvećim će se zanimanjem pratiti utrke seniorskih klasa MX2 i MX Open, u kojima se mogu očekivati izvrsne borbe najbržih hrvatskih vozača. Očekuje se da bi na utrci ukupno moglo nastupiti 90-ak vozača, a među njima će biti i nešto gostiju iz susjedne Slovenije.

Treninzi na stazi Vučak počinju već u jutarnjim satima, a plan je da prve utrke krenu oko 11 sati. Svečano otvorenje bit će u 13 sati, nakon čega će uslijediti i prva vožnja u seniorskim klasama. Natjecanja će potrajati do kasnih poslijepodnevnih sati, a iz organizacije poručuju da će se svi okupljeni morati držati pravila propisanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite te pozivaju sve na odgovorno ponašanje.

Ove nedjelje 16.8. održava se prva utrka ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u motocrossu! Domaćin i organizator je MŠD Zabok, a na stazu Vučak dolaze svi najbolji hrvatski vozači i vozačice… 😀

Gepostet von Kreator TV am Mittwoch, 12. August 2020

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o