Charles Leclerc je prvi dan druge utrke na Silverstoneu završio kao sedmi sa zaostatkom od preko sekunde za najbržim Lewisom Hamiltonom koji je u Mercedesu pokazao potpunu dominaciju.

Kao i većina vozača na prva dva treninga, i Leclerc je prvi trening proveo samo na soft gumama, a na drugom je iskoristio po jedan set softa i mediuma. Za naglasiti je kako je ovotjedni medium jednak prošlotjednom softu.

”Bio je prilično solidan petak za mene, iako sam imao malo teži dan u odnosu na prošli tjedan. Puno smo radili kako bismo shvatili ponašanje guma jer smo primijetili kako postoji značajna razlika u gripu između mediuma i softa. Na mediumu smo se činili malo prespori pa moramo izanalizirati podatke i shvatiti što ne valja do kvalifikacija i utrke.”

Kao što će i većina drugih momčadi pokušati, tako će i u Ferrariju drugu kvalifikacijsku rundu, ako do nje dođu, pokušati odraditi na medium komponenti guma jer se soft guma pokazala prilično istrošenom već nakon jednog kruga.

”Postavke bolida su zadovoljavajuće, samo smo imali malih problema s brzinom na medium gumama. Imamo još posla do kvalifikacija, ali naš cilj, kao i mnogih drugih vozača i momčadi, je proći u Q3 na medium komponenti guma kako bi nam bilo lakše u utrci. U svakom će slučaju biti zanimljivo pratiti razne strategije u utrci koja će vrlo vjerojatno imati više odlazaka u bokseve,” rekao je Leclerc.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o