Nico Hülkenberg osvojio je sedmo mjesto na Velikoj nagradi 70. obljetnice Formule 1. Bio mu je to 178. start u karijeri i bila bi to prava bajka da je kao rezervni vozač stigao do svog prvog postolja u karijeri, no iako se nije ostvarila, Nijemac je mogao biti zadovoljan.

Već je izlaskom na start Hülkenberg jučer postigao više nego prije tjedan dana, kad zbog tehničkog kvara na bolidu Racing Pointa nije mogao startati na VN Velike Britanije. Ovoga puta zauzeo je svoju startnu poziciju, a bila je to izvrsna treća pozicija, izborena u subotnjim kvalifikacijama.

Pribojavao se Nico je li zbog stanke “ispao iz štosa” kad su startovi u pitanju, a kad su se ugasila crvena svijetla, izgubio je jednu poziciju od kasnijeg pobjednika, Maxa Verstappena. Tijekom utrke imao je dobar tempo. Prešao ga je još Charles Leclerc u Ferrariju zahvaljujući strategiji jednog zaustavljanja, no peto mjesto se činilo sigurnim, dok nisu nastali problemi s gumama.

“Prva polovica Grand Prixa bila je vrlo dobra. Bili smo na dobrom putu prema osvajanju četvrtog mjesta, ali Charles je bio vrlo jak sa svojom strategijom jednog ulaska u boks. Ne znam, kod mog posljednjeg stinta na tvrđim gumama, činilo mi se kao da imam neke sasvim drukčije gume, grip nije bio isti.”

“Pojavila su se oštećenja na stražnjim gumama, a kao posljedica toga i prilično jake vibracije, koje su nas prisilile na još jednu promjenu guma. Nakon trećeg zaustavljanja, osvojio sam P7”, objašnjava Nico.

Iako se i sam vjerojatno nadao nešto boljem rezultatu na kraju, Nico je bio zadovoljan nastupom. Nakon ove avanture koju je prošao mijenjajući bolesnog Sergija Pereza, definitivno ostaje dojam da popularni Hulk zaslužuje mjesto u Formuli 1.

“Nije bilo sve idealno, ne razumijem taj završni stint jer inače bude lakše s gumama kad bolid postane lakši zbog potrošnje goriva. Nažalost nije ispalo kako sam mislio i trebamo proučiti što se točno dogodilo, ali uzmem li u obzir sve okolnosti, vrlo sam sretan što stojim ovdje sa šest osvojenih bodova”, rekao je Hülkenberg.

Sljedeća utrka Formule 1 vozi se već ovog vikenda u Španjolskoj, no pitanje je kolike su šanse za novi Nijemčev nastup. U Racing Pointu su izrazili nadu da će Perez ozdraviti do polaska u Barcelonu, no bit će sve jasnije za nekoliko dana.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o